Ata’nın ışığında aydınlık yarınlara

Ata’nın ışığında aydınlık yarınlara

4.11.2016 10:27:22

Ertuğrul Gazi Ortaokulu öğrencileri sundukları programla Cumhuriyet'in 93. kuruluş yıldönümünü kutladı.

İlçemiz gözde okullarından Ertuğrul Gazi Ortaokulu da Türkiye Cumhuriyeti'mizin kuruluşunun 93. yıldönümünü coşkuyla kutladı. Al bayrağımızın renkleriyle süslenen okulda, balonlar, bayrakların yanı sıra öğretmeninden öğrencisine kırmızı beyaz içindeydi. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde olduklarını, onun ilke ve inkılapları doğrultusunda yürüyeceklerini, Cumhuriyet'in kazanımlarına değer verdiklerini ve geleceğe taşımaya söz verdiklerini derste olduğu gibi sundukları bayram programında da dile getirdiler.
Okul Müdürü Ahmet Öngel, öğretmenler ve öğrencilerinin katıldığı tören Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, gazi ve şehitlerin manevi huzurunda bir dakikalık Saygı Duruşu ile başladı. Ardından İstiklal Marşı okundu.
Neşe Duvarcı'nın öğretmenliğinde 6/F sınıfı öğrencileri sahne alarak sundukları piyesle Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet'in kuruluş sürecine kesitler sundular. İzleyenlere heyecanlı anlar yaşatan programda görev alan öğrenciler daha sonra oratoryo ile devam etti. Okul Müdürü Ahmet Öngel'in de aralarına katılımıyla 10 Yıl Marşı hep birlikte coşkuyla okundu.
Cumhuriyet'in bekçileri Atatürk çocukları, 93.kuruluş yıldönümünü hazırlayıp sundukları anlamlı programla kaydetti.

Renginar SALİ

YORUM YAP