Aslıhan: Yeni nesil ebeveyn olmayı öğrenmek hayati önem taşır

Aslıhan: Yeni nesil ebeveyn olmayı öğrenmek hayati önem taşır

26.04.2018 09:35:07

Fenerbahçe Spor Kulübü Silivri Şubesi ve Silivri Belediyesi'nin bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlediği etkinlikte Uzman Psikolojik Danışman, Aile ve Çift Terapisti Neslihan Aslıhan, “Teknoloji Bağımlılığın Olmasın” konulu söyleşisiyle kentlilerimiz ile buluştu.

Yeni nesil ebeveyn kıstaslarını paylaşan Aslıhan, “Teknolojik dengeyi kurabilen çocukların ebeveyni olmak yeni dünya düzeni teknoloji ve interneti kullanmayı reddetsek bile yerine bir alternatif sunmuyor. Yaşamı kolaylaştırmak içi mi interneti kullandığımız yoksa interneti kullanmak için mi yaşadığımızı izleyen gözler, sağlamaya çalıştığımız sosyal iletişim sosyal izolasyona nasıl dönebileceğini kavrayamaz” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Çocuklar sözlerimizi değil davranışlarımızı taklit eder. Televizyon ve tabletler çoğunluğu eğitimciler tarafından hazırlanmayan materyallerle beyin gelişimine zarar veriyor. Bir yatıştırıcı ve susturucu olarak kullanılan zararsız yararlı olarak hayatımıza sızar. İnsan nasıl kullanacağını bilmediği her şeyin esiri olmaya mahkûmdur. Çocukların anne babalarına ve onların koyduğu kurallara ihtiyacı vardır. Yeni nesil ebeveyn olmayı öğrenmek hayati önem taşır.”

Program bitiminde günün anısına Uzman Psikolojik Danışman, Aile ve Çift Terapisti Neslihan Aslıhan'a teşekkür hediyesini CHP Belediye Meclis Üyesi Saadet Gencoğlu ile tanınmış ziraatçilerimizden Süleyman Gencoğlu, Kültür Müdürü Meral Türkmen Terlikçi ile birlikte takdim ettiler.
Haber Merkezi

YORUM YAP