Aşkın, Ramazan duyarlılığı için teşekkür etti

Aşkın, Ramazan duyarlılığı için teşekkür etti

5.04.2022 12:06:45

Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkan Vekilliğine yeni dönemde dönüş yapan Sultan Aşkın, Nisan Meclisinde yaptığı konuşmada Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ve emeği geçen herkese Ramazan ayı vesilesi ile yapılan çalışmalar, sunulan destekler için teşekkür etti.

Milliyetçi Hareket Partisi adına Silivri Belediyesi Nisan Meclisinde söz alan Sultan Aşkın'ın açıklamaları aynen şu şekildeydi. “Onbir ayın sultanı Ramazan-I Şerife hep birlikte kavuşmuş bulunuyoruz. Başlangıcı rahmet, ortası mağfiret ve sonu bereket mevsimi olarak adlandırılan bu ay içinde iftar sofralarımızda fakir ve muhtaç durumdaki kardeşlerimize yer açmaya, öksüz, dul ve yetimleri sevindirmeye, nefsani duygularımızı bir nebze olsun terbiye etmeye güzel bir vesile olacak.

“EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Belediyemiz merkezimizde ve mahallelerimizde kurduğu iftar sofraları ile Silivri hemşerilerimize, bu sofralara katılamayacak durumda olan vatandaşlarımıza aşevimiz ile Ayçiçek yağılarımız ve Ramazan erzak paketlerimiz ile ulaşıyor.  Bu vesile ile başta Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz'a ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.

“RAMAZAN BAYRAMIMIZI ŞİMDİDEN KUTLUYORUM”

Ramazan-ı Şerifin ülkemiz ve İslam Alemine hayırlar getirmesini diliyor, 2 Mayıs'ta ulaşacağımız Ramazan Bayramımızı da şimdiden kutluyorum.

“SİLİVRİSPOR'MUZUNU TEBRİK EDİYOR BAŞARILAR DİLİYORUM”

Bölgesel Amatör Lig 7. Bölge, 1. Grup'ta mücadele eden Silivrispor'umuz grubunda şampiyonluğunu ilan ederek Play-Off'a katılmaya hak kazandı. Silivrispor'umuzu tebrik ediyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, Play-Off'ta Silivrispor'umuza başarılar diliyorum.

“HERKES BİLİNÇLENMELİ VE FARKINDALIK DÜZEYİ YÜKSELTİMELİ”

1-7 Nisan Kanserle Savaş Haftası ve 7 Nisan Dünya Sağlık Günü dolayısıyla erkek teşhisin hayati önem taşıdığı bir hastalık olan kanseri önleme ve yenme konusunda Kansere sebep olan türlü zararlı alışkanlıklardan uzak durmak yanında erken teşhis ve tedavi adına konu ile alakalı büyük küçük herkesin bilinçlendirilmesi ve farkındalık düzeyinin yükseltilmesi gerekmekte. Yine 2019 yılının sonlarında Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs salgını da maalesef sağlığın önemini bizlere bir kez daha hatırlattı. Gerek kanserle, gerekse diğer sağlık problemleri ile mücadele eden tüm hastalarımıza bol moral ve Allah'tan acil şifalar diliyor, sağlık personelimize de emekleri için teşekkürlerimi sunuyor kendilerine başarılar diliyorum.

“OTİZMİN FARKINDAYIZ, ONLARIN YANINDAYIZ”

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü Otizmi görmezden gelmek yerine fark etmeyi, farkındalık oluşturmayı ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmayı hedeflemektedir. Otizm bir eksiklik değil farklılıktır. Otizmin farkındayız ve onların yanındayız.

“POLİS TEŞKİLATIMIZIN YILDÖNÜMÜ KUTLU OLSUN”

4-10 Nisan Polis haftası ve Polis Teşkilatı'mızın 177. Kuruluş yıldönümü Aziz vatanımızın, şanlı bayrağımızın, kadim milletimizin, milli ve manevi değerlerimizin teminatı olan Polis Teşkilatımız, yasalarla kendisine verilen görevleri başarı ile yerine getirmenin yanında, Devletimizin yardım ve merhamet elinin vatandaşlarımıza uzatılmasında her zaman önemli bir rol üstlenmiştir. Bu uğurda şehit olan kahraman polislerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize şükranlarımı sunuyor, aziz milletimiz için iftihar kaynağı olan Türk Polis Teşkilatımızın 177. kuruluş yıldönümünü tebrik ediyorum.

“TÜM MESLEKTAŞLARIMIZIN GÜNÜNÜ KUTLUYORUM”

5 Nisan Avukatlar Günü'nü kaydedeceğiz. Avukatlar; yargının kurucu unsurlarından biri, bağımsız yargı ve adil yargılanma hakkının vazgeçilmez bir gereğidir. Hukuk devletinin, hukukun üstünlüğünün, insan temel hak ve özgürlüklerinin ödünsüz savunucularıdır. Bu vesileyle başta meclis üyesi avukat arkadaşlarım olmak üzere tüm meslektaşlarımın avukatlar gününü kutluyorum.

8 Nisan Romanlar Günü dolayısıyla Roman kardeşlerimizin gününü kutluyorum.

“ÖNEMLİ BİR DÖNÜM NOKTASI”

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 23 Nisan 1920 tarihi, geleceğimizin teminati çocuklarımızın bayramı olmasının yanında, egemenliğin millet iradesine bırakıldığı, demokrasinin temelinin atıldığı Cumhuriyetimizin yapı taşı Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşu olarak milletimiz ve ülkemiz için tarihimizi şekillendiren önemli bir dönüm noktasıdır.

“ÇOCUKLARIMIZI EN İYİ ŞEKİLDE YETİŞTİRMEK HEPİMİZİN ORTAK HEDEFİ”

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilen '23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' gelecek nesillere verilen önemin ve güvenin de simgesi olmuştur. Bu nedenle daha güçlü ve daha huzurlu yarınlar için geleceğimizin güvencesi, teminatı çocuklarımızı çağın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donatarak, en iyi şekilde yetiştirmek, geleceğe hazırlamak hepimizin ortak hedefidir.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta 23 Nisan'ı çocuklara bayram olarak armağan eden başta Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk Başkanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan uğuruna canlarını feda eden aziz şehitlerimiz ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmetle, minnetle, saygıyla yad ediyor, milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum.

“MÜSLÜMAN ALEMİNİN MÜBAREK GECESİNİ KUTLUYORUM”

Bu ay içerisinde 27 Nisan Çarşamba günü Kadir Gecemizi idrak edeceğiz. Bu gecenin manevi temizlenmeye, vicdani doğrulmaya, birlik ve kardeşliğimizin güçlenmesine vesile olmasını ümit ediyor, şimdiden aziz milletimizin, gönül coğrafyamızda yaşayan kardeşlerimizin güçlenmesine vesile olmasını ümit ediyor, şimdiden aziz milletimizin, gönül coğrafyalarımızda yaşayan kardeşlerimizin ve Müslüman aleminin bu mübarek gecesini kutluyor, en derin hürmet ve muhabbetlerimi sunuyorum.

EREN AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI

Silivri Muhtarlar Derneği Başkanı ve Fenerköy Mahalle Muhtarı Muharrem Eren'in ağabeyi Mehmet Emin Eren'e Allah'tan rahmet ve Eren ailesine sabır diliyorum.

“ÇİZDİĞİ YOLDA SON NEFESİMİZE KADAR YÜRÜYECEĞİZ”

4 Nisan Büyük Türk milletinin yetiştirdiği ve Türk milletine hizmet etmeyi ömrünün son anına kadar sürdüren merhum Genel Başkanımız Başbuğumuz Alparslan Türkeş'in aramızdan ayrılışının sene-i devriyesi. Hayatı boyuncu tavrını hep milletinden, vatanından yana koyan bunu da dile getirmekten hiçbir zaman çekinmeyen Başbuğumuzu yürüdüğü yolda, inandığı davasından hiçbir şey döndürememiştir. Böylesi müstesna bir şahsiyeti anmak, ilmek ilmek dokuduğu Milliyetçi Hareketin içinde bir nefer olmak bizler için bir şereftir. Bizler bu inanç ve şuurla başbuğumuzun bize emaneti olan Milliyetçi Hareketi en iyi şekilde muhafaza ederek, gelecek nesillere aktaracağız. Son nefesimize kadar çizdiği yolda yürüyecek, ifade ettiği ilkelere bağlı kalacağız.

Bu duygu ve düşüncelerimle Başbuğumuzu, vefatının 25'inci yıldönümünde rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum. Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş'e, vatan ve ülkü şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet, ruhları şad olsun.

Sözlerime son verirken Milliyetçi Hareket Partisi grubumuz adına Nisan ayın meclis toplantısında alacağımız kararların Silivri'miz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum.”

 

 

 

 

YORUM YAP