AÖL kayıt yenilemede son gün

AÖL kayıt yenilemede son gün

8.02.2017 09:41:53

Açık Öğretim Lisesi II. dönem kayıt yenileme işlemleri 08 Şubat 2017 tarihinde son bulacak.

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü kılavuzunda yer alan takvimde de yer aldığı gibi 2016-2017 eğitim-öğretim yılı II. dönem kayıt yenileme işlemleri 30 Ocak 2017 tarihinde başladı ve 08 Şubat 2017 tarihine kadar sürecek.
Öğrencilik durumu silik, donuk veya aktif olan öğrenciler kayıt yenileme işlemlerini yaptıracak. Yaptırmayanlar dönem sınavına katılamaz. Öğrenciler, kayıt işlemleri için Silivri Halk Eğitimi Merkezi ile Mesleki Eğitim Merkezine başvurabilecek.

Kayıt Yenileme Sınav Bedeli
Açık Öğretim Lisesinde kayıt yenileme yaptıracak öğrenciler, her yıl belirlenen Kayıt Yenileme sınav bedelini ödemek zorunda. 2017 yılında, bir dönem için Kayıt Yenileme sınav bedeli, 35 TL olarak belirlendi. Öğrenci adayı, T.C. Kimlik numarasını beyan ederek Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası veya Halk Bankasının herhangi bir şubesine giderek MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü hesabına, 30 TL ödeyecek ve dekontu muhafaza edecektir. (Not: Halk Bankası ayrıca havale ücreti talep etmekte.)
Kayıt yenilemek için sınav bedelini ödendiği, sistem üzerinden görülmekte. Sistemde görünmeyen ödemeler, kayıt yenilemenizin gerçekleşmesini engeller. Bunun için sınav bedelini doğru hesaba yatırdığınızdan emin olunuz. Kayıt Yenileme sınav bedelinin 5 TL' si ise Halk Eğitimi Merkezi veya Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü Okul Aile Birliklerinin vereceği banka hesap numarasına veya söz konusu okullardaki ilgili görevliye makbuz karşılığında ödenecek.
Kayıt yenileme işlemleri Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sistemi Tarafından otomatik olarak yapılan öğrenciler Halk Eğitimi Merkezi veya Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğüne kitap, resmi yazı vb. nedenlerle müracaat ettiklerinde kendilerinden 5TL Kayıt Yenileme sınav bedeli alınacak. Öğrencilerin ikinci bir defa sınav bedeli ödememesi için bulunulan dönem, adına ödenmiş olan 5TL sınav bedelini makbuzunu mutlaka saklamaları ve yanlarında bulundurmaları gerekmekte.
Okul aile birliği hesabına öğrenciler tarafından ATM'lerden yatırılan ücretlerde banka tarafından havale masrafı kesilmesi durumunda, halk eğitimi merkezi müdürlükleri makbuz karşılığında öğrencilerden alıp, toplu olarak okul aile birliği hesabına yatırabilirler. Kayıt Yenileme sınav bedelini anlaşmalı bankaların ATM'lerin den yatırılmakta.
Haber Merkezi

YORUM YAP