Anka’dan Oyun Terapisi Eğitimi

Anka’dan Oyun Terapisi Eğitimi

19.11.2019 14:44:54

Anka Psikolojik Destek ve Eğitim Derneği, 30 Kasım-1 Aralık 2019 tarihlerinde Kırklareli'nde Oyun Terapisi Eğitimi düzenleyecek.

Anka Psikolojik Destek ve Eğitim Derneği, eğitim hizmetini Silivri'nin yanı sıra başka il ve ilçelerde de sürdürüyor. 30 Kasım-1 Aralık 2019 tarihlerinde Kırklareli'nde Oyun Terapisi Eğitimi verilecek. Dernek yetkilileri, eğitimin içeriği, amacı ve süresiyle ilgili ayrıntılı bilgi paylaştı. “Oyun terapisi nedir?” sorusu hakkında paylaşılan bilgi ise şöyle;

OYUN TERAPİSİ NEDİR?
Oyun, çocuğun kendini ifade etme yoludur. Oyun ve oyuncaklar aracılığı ile çocukların kendilerini ve ihtiyaçlarını ifade etmelerine yoğunlaşan özel terapi türüne “oyun terapisi” denir. Oyun terapisi, çocukların bilişsel ve sosyal becerilerini, duygu ve düşüncelerini oyun ile ortaya koymalarını amaçlar. Oyun terapisti ise çocuğun ortaya koyduğu oyun dünyasına onunla birlikte girerek, çocuğun oyun dilini konuşur. Terapi sürecinin sonunda çocukların yaşadıkları duygusal sıkıntıları gidermeleri ve sağlıklı gelişimlerine ulaşmaları hedeflenir.
Oyun, hayal ile gerçek arasında bir köprü, içsel dünyanın dışavurumu, çocuğun hayata hazırlanmasında bir nevi provadır. Oyun terapisi ile çocukların duygularını, temel ihtiyaçlarını, sevgi ve nefretlerini, saldırganlıklarını ve birçok davranışlarının altında yatan temel nedenleri öğrenilebilir, çocukların duygusal dünyalarına girilebilir, sorunlarına yardımcı olunabilir.

EĞİTİMİN AMACI
Anka Psikolojik Destek ve Eğitim Derneği yetkilileri düzenlenecek eğitim hakkında şu bilgileri paylaştı: “Oyun Terapisi ile ilgili teorik bilgi ve becerileri kazanmanın yanı sıra çocuklarla iletişim aracı olarak oyun terapisi yöntemlerini kullanabilme ve uygulayabilme ile ilgili bilgi ve becerileri kazanmak.
Eğitim sürecinde katılımcılara, oyun terapisinin çocukları nitelikli olarak değerlendirebilen bir araç olarak kullanılması hakkında temel bilgiler ve kuramsal yaklaşımlar aktarılmakta, uygulama becerilerini geliştirmek amacıyla vaka çalışmalarına ve uygulamalara yer verilmektedir. Çocukların oyunlarında davranışlarını etkileyen kızgınlık, üzüntü, korku ya da hayal kırıklığı gibi duyguları terapistin sağladığı güvenli bir ortamda canlandırabilmelerini sağlayan temel bilgiler anlatılacaktır.

EĞİTİMİN SÜRESİ
Psikoterapist Semra Tanas'ın katılımıyla düzenlenecek eğitim 16 saat (Teori + uygulama) ve talep edenlerle Süpervizyon olarak gerçekleştirilecek.

KİMLER KATILABİLİR?
Oyun Terapisi Eğitimine; Psikologlar – Psikolojik Danışmanlar – Pedagoglar – Psikiyatrlar – Çocuk Gelişimi Uzmanları – Sosyal Hizmet Uzmanları – Özel Eğitimciler – Aile Danışmanları katılabilir. Söz konusu bölümlerin son sınıf ve lisansüstü öğrencileri eğitimin tamamına katılabilmekte.”
Renginar SALİ

YORUM YAP