Amatör Ligler için toplandılar

Amatör Ligler için toplandılar

3.06.2020 08:59:23

İASKF, İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu bugün kritik toplantısını TFF İstanbul Futbol İl Temsilcisi Ali Tanrıyaşükür başkanlığında İstinye Orhan Saka Amatörler Evi'nde yaptı.

 

İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı Ali Düşmez'in Riva'daki programı nedeniyle katılamadığı toplantıda samimi açıklamalarda bulunan Tanrıyaşükür, salgın döneminde yayınlarıyla kamuoyuna doğru bilgi paylaşan basın mensuplarına teşekkür etti. Tanrıyaşükür kararları tek başlarına almayacaklarını, taban birliklerinin görüşlerini de alarak son noktayı koyacaklarını söyledi.

 

TÜM ÇABAMIZ ZOR OLANI DÜZELTMEK İÇİN

Tanrıyaşükür “Bu karar sadece İl Temsilciliği'nin alacağı bir karar değil. Kararı müşterek olarak alacağız. Taban birliklerinin de görüşlerini alarak ortak bir müşterekte buluşacağız. Şu anda acil olarak karar vermemiz gereken konular 2.Amatör, U 19 1.Lig ve 2.Liglerdir. Sonuçta bugüne kadar verilmiş olan bir emek var.

 

ZORU KOLAYLAŞTIRMAYA ÇALIŞIYORUZ.

Avrupa'da 55 ülkenin 53'ünde amatör ligler dondurulmuş durumda. Ülkelerin federasyonları bu konuda kendilerini karar vermek için de kendilerini sorumlu tutmuyorlar. Bizler de hem basın mensupları olarak sizlerden, hem kendi içimizde yapacağımız toplantılarda alacağımız kararlar, hem de taban birliklerinin ortaya koyacağı görüş ve öneriler ışığında bu işin üstesinden geleceğiz. Kimsenin haksızlığa uğramasını, emeklerinin zayi olmasını istemiyoruz. Amatör Kurulun bir önerisinde ilk yarısı bitmemiş olan liglerin yok sayılması yönünde bir görüş ortaya koyulsa da bizim ilk yarısının bitimine 1 hafta kalmış 2.Amatörleri yok saymamız imkânsız. 8 hafta oynanmış, bir hafta kalmış ilk yarının bitimine. Bizler ilk yarı tamamlanmış mantığıyla hareket ederek hiçbir kulübümüzün mağdur duruma düşmeyeceği bir karar vereceğiz.” Şeklinde konuştu.

 

KLASMAN MAÇLARI, BAL, LİGİNE BAĞLI

Karar verirken konuyu en ince ayrıntılarına kadar değerlendireceklerini, bunun için de taban birlikleriyle bir araya geleceklerini dile getiren Tanrıyaşükür “İlk etapta kendimiz bir araya gelerek daha sonraki aşamada İl Hakem Kurulu, Saha Komiserleri Derneği, Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği, TÜFAD İstanbul Şubesi ile görüştükten sonra ortak akıl doğrultusunda son kararımızı vereceğiz. Burada Bölgesel Amatör Lig konusunda Türkiye Futbol Federasyonu karar vermiş durumda. SAL Klasman Grubu ile ilgili bir ifade kullanılmamış Bölgesel Amatör Lig takvimi belirlenirken. Doğal olarak BAL oynandığında eş zamanlı olarak SAL Klasman Grubu da mecburen oynatılacaktır. BAL oynatılırsa mecburen SAL Klasman Gruplarına yol vermek zorundayız.

 

ÖNÜMÜZÜ GÖRMEMİZ ŞART OLDU

 Ali Düşmez Başkan bugün Federasyondaki programı nedeniyle Riva'ya gitmek zorunda kaldı. Kendisiyle ayaküstü konuştuk. ‘2.Lig ve 3.Lig oynatılması mümkün olmayacak gibi gözüküyor' dedi. Böylesine önemli bir salgın ortamında bazı kulüpler bizim durumumuz ne olacak diye merak ediyorlar. Ben de diyorum ki kayıplarımızı (Ahmet Karaman, Turgay Kalyoncu) şampiyonluklarla, küme düşmelerle eş tutmak mümkün değil. ‘Bizim halimiz ne olacak?' diye soruyorlar. Ben de diyorum ki Ahmet Karaman'ı, Turgay Kalyoncu'yu nasıl geri getireceğiz? Büyükçekmecesporlu genç çocuğumuzu nasıl geri getireceğiz dünyaya? Neticede arkadaşlarımızla toplanarak, taban birliklerinin de görüş ve önerilerini alarak, hatası çok az karar vererek kulüpleri mağdur etmemeye özen göstereceğiz. Süper Lig oynanmayacak belki de. Süper Amatör Klasman Grubunu oynatıp oynatmayacağımız da Bölgesel Amatör Lige bağlı. Biz de önümüzü göremiyoruz” ifadesini kullandı.

 

 

YORUM YAP