AK Parti’den 5 önerge

AK Parti’den 5 önerge

9.03.2017 09:58:29

Mart ayı meclis toplantısında Adalet ve Kalkınma Partisi Meclis Grubu tarafından ilçenin öncelikli eksiklerine ve kamuoyuna yansıyan bazı soru işaretlerine dikkat çeken önergeler okunarak oylandı.

AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyeleri, Silivri Belediye Meclisinin Mart ayı olağan toplantısında meclise 5 önerge sundu. İşte değerlendirilen talepler ve alınan kararlar:
1-İlçemiz mahallelerinden Büyükçavuşlu'daki ara sokakların, tretuvarlarının, yolların ivedilikle yapılması.
2- İlçemiz Mimarsinan Mahallesinde Cuma günleri kurulmakta olan halk pazarının belirli bir süre sonra Silivri Belediyesince kaldırılacağı duyurusu yapıldığı, zabıta ekiplerinin bölge halkına ve pazarcı esnafına siyasi ifadeler kullanarak beyanda bulunduğu öne sürülerek bu durumdan sadece esnafın değil ekonomik durumları göz önüne alındığında bölge halkının da son derece mağdur olacağı dile getirildi. Konu ile alakalı mağduriyetin giderilmesi adına söz konusu pazarın devam etmesi veya başka alternatifler bulunması talep edildi.

IŞIKLAR: HALKIMIZA DAHA MODERN BİR ORTAMDA ALIŞVERİŞ YAPMA İMKÂNI SAĞLAYACAĞIZ
Bu konu ile alakalı bir açıklama yapan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, “Perşembe ve Cuma pazarlarını yeni yapacağımız Kapalı Pazar Yeri ile birleştireceğimizi yaklaşık 2 yıldır söylüyoruz. Oradaki pazarın fiili oluşma şeklini arkadaşlar belki bilir ben şimdi konuya farklı bir boyut kazandırmak istemiyorum. Orada bir tanesi Silivri'den belge almış esnaf değil İstanbul'dan belli bir pazarcı organizasyonuyla kendi müşterisini getiriyor, pazarını kurduruyor, parasını da topluyor, senede böyle ciddi bir para alıyor ve gidiyor. Hiçbir vergi usulüne de uygun değil. Vatandaş mağdur olmasın, hizmeti yerinde alsın diye bu durum bir anlamda idare edilmiş oldu. Tam tersine pazarın o sokakta kurulmaması için bana gelen onlarca hatta yüzlerce talep dilekçesi var. Cuma günü cami çıkışı ve pazarın denk gelmesi çok ciddi bir kaos yaratıyor. Pazara gitmenizi tavsiye ederim; esnafları tanıyamazsınız çünkü burayla ilgisi yok. Buranın üreticisine de yer vermiyorlar. Pazar esnaflığının ötesinde başka bir kültür oluşturuyor. Halk isterse haftanın her günü açık olabilecek modern bir Kapalı Pazar Yeri inşa ediyoruz. Ulaşım ise pazarın kurulacağı günlerde kaldırılacak ücretsiz servisler ile sağlanacak. Vatandaşların işini kolaylaştıracak şekilde bu hizmeti vereceğiz. Bu pazar yeri ile halkımıza daha modern, hijyenik ve güvenli bir ortamda alışveriş yapma imkanı sağlamayı hedefliyoruz. Aynı şey Pazartesi pazarı için de olacak. 22 yıldan sonra yeni sonuçlanan Fatih Mahallesi SİT planları bittikten sonra 75. Yıl Okulunun karşısındaki 11 dönüm alana Kapalı Pazar Yeri yapacağız. Pazartesi pazarı da artık Silivri'mizin sokaklarından kalkmış olacak. Yerel üreticilerimizi de pazarlarda destekleyeceğiz. Artık Silivri'yi köhneleşmiş görüntülerden kurtaracağız.” dedi.
3-Silivri Belediyesinin 763 sicil numarasıyla kadrolu işçi olarak çalışmakta olan Akın Kaya'ın iş akdinin fesih edilmesinin gerekçesinin taraflarına yazılı olarak bildirilmesi istendi.
4- İlçemiz mahallelerinden İsmet Paşa'da gölete inen kadastral yolun açılarak vatandaşların mağduriyetinin önlenmesi talebi iletildi.
5-İlçemizde faaliyet göstermekte olan Solmaz Tiyatro ekibinin, ilçemizi temsilen yapacağı gösterilerde ve yine ilçemizin tiyatro ihtiyacını karşılamasından dolayı Silivri Belediyesi'nin bu ekibe destek sağlaması, gerekirse protokol yapılması talep olarak ortaya konan son önerge oldu. Kültür ve sanat alanlarında toplumsal yaşamın gelişmesine katkıda bulunmayı öncelikli sorumlulukları arasında gördüklerini vurgulayan Başkan Işıklar, Silivri Belediyesi Kültür Sokağında yer alan Tiyatro Salonunun her daim kullanımlarına açık olduğunu belirtirken, tüzel kişiliği olmayan bir oluşumla protokol yapmanın mümkün olmadığını bunun ancak dernekleşmeleri dahilinde mümkün olabileceğini söyledi.
İlgili önergelerin tümü Başkanlık Makamına havale edildi.

Hazal BAŞARAN

YORUM YAP