ADD’den ikinci suç duyurusu

ADD’den ikinci suç duyurusu

31.05.2021 11:27:03

ADD Silivri kısa bir süre önce de Akçakoca Müftüsü hakkında din hizmetlerinin kötüye kullanma, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve Atatürk'ün hatırasına hakaretten suç duyurusunda bulunmuştu şimdi de Üsküdar Yıldırım Beyazıt Camii eski İmam Hatibi Mustafa Demirkan için yargıya başvuru yaptılar.

Hafta sonu Taksim Cami açılışından sonra devlet erkânı başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, "Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi" kapsamında hafızlıklarını tamamlayan 136 öğrencinin, Ayasofya'da gerçekleştirdiği okumayı takip ettiler. Burada Üsküdar Yıldırım Beyazıt Camii eski İmam Hatibi Mustafa Demirkan'ın "Bu ve bu gibi mabedlerin mabed olarak kalması için inşa edilmiştir. Öyle bir zaman geldi ki bir asır gibi bir zaman içinde ezan ve namaz yasaklandı ve müze haline çevrildi. Bunlardan daha zalim ve kafir kim olabilir... Yarabbi bir daha bu zihniyetin bu ümmetin başına gelmesini mukadder buyurma... "sözleri yeni bir skandala imza attı.

ADD SİLİVRİ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

ADD Silivri adına Başkan avukat Nilgün Karataş, “Ayasofya'da Atatürk'e lanet okuyan Mustafa Demirkan hakkında Büyük Önder Atatürk'e alenen hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik, 633 sayılı Diyanet İşleri Kanununu kasten ihlalden suç duyurusunda bulunduk” dedi.

“Hiçbir mevki ya da makam Atatürk'ün manevi şahsına hakaret ve lanet okunulmasını mazur gördüremez bize...” diyen Karataş, yargıda da takiplerini sürdüreceklerini vurguladı.

Atatürkçü Düşünce Derneği Silivri Şubesi kısa bir süre önce de Akçakoca Müftüsü hakkında din hizmetlerinin kötüye kullanma, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve Atatürk'ün hatırasına hakaretten suç duyurusunda bulunmuştu.

YORUM YAP