8 Mart'ta anlamlı buluşma

8 Mart'ta anlamlı buluşma

9.03.2020 16:47:43

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen kahvaltıda şehit anneleri ile bir araya geldi.

Silivri Kaymakamı Ali Partal ve Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, eşleri Ezgi Yılmaz ve Gülay Partal ile birlikte şehit anneleriyle bir araya geldi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Olta Restoran'da düzenlenen kahvaltıya Başkan Yardımcısı Emre Sarısaltıkoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Yardımcısı Ragıp Tunç, Semizkumlar Bölgesi Karakol Komutanı Coşkun Sekmen, Belediye Meclis Üyeleri Sultan Aşkın, Ülkenur Büke ve şehit anneleri ile yakınları katıldı.
“Başımızın tacı olan şehit annelerimizi ve yakınlarını en kalbi duygularımla selamlıyorum.” diyerek konuşmasına başlayan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, şu ifadeleri kullandı: “Biz öyle necip bir milletin evlatlarıyız ki, her zaman ecdat gibi ‘Ölürsem şehit kalırsam gazi' anlayışıyla, bu millet için bu devlet için gök kubbeden ezanlar dinmesin, gönderden ay yıldızlı al bayrak inmesin diye her türlü fedakarlığı yapıp şehadet şerbetini içmeye koşarak giden bir milletin evlatlarıyız. Ben cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm kurucu kahramanlar başta olmak üzere şehadet şerbeti içmiş tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle, şükranla yad etmek istiyorum. Mekanları cennet olsun. İnancımıza göre sevgili peygamberimizin komşusu olan şehitlerimiz onlar vazifelerini yaptı, bizlere düşen onların emanetleri olan şehit ailelerimizi her zaman başımızın üzerinde tutarak en yakın ilgiyi alakayı göstermek. İdlib'de yaşanan menfur saldırı sonucu 36 Mehmetçiğimiz şehit oldu. Bu kapsamda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle tüm etkinlikleri iptal ettik. Ama bugünle ilgili sayın kaymakamımızla şunu planladık; şehitlerimizin eşleriyle ve şehit annelerimizle, şehitlerimizin yakını hanımefendilerle bir araya gelelim, kadınlar gününü tebrik edelim dedik. Silivri Belediye Başkanı olarak her zaman sizin yanınızda, hep sizinle beraber yol yürüyeceğime söz vermek istiyorum. Bizim göremediğimiz ne ihtiyacınız varsa, ne sıkıntınız varsa biz buradayız.”

“ŞEHİTLER ANITI DÜŞÜNÜYORUZ”
Şehitler Anıtı planladıklarını açıklayan Başkan Yılmaz, son olarak şöyle konuştu: “Silivri Belediyesi olarak, Silivri'de Çanakkale'den günümüze şehit olmuş, bu mertebeye ulaşmış şehitlerimiz için bir anıt, bir şehitlik yapmayı düşünüyoruz. Proje aşamasında. İnşallah onu da hayata geçirirsek şehitler gününde, anma törenlerinde orada bir araya gelir beraber oluruz. Yine 18 Mart'ta Silivri'deki şehitliğimizde sizlerle beraber olacağız. Başta şehit anneleri, annem, eşim ve tüm kadınların gününü tebrik ediyor, saygılarımı sunuyorum.”
Kahvaltıya katılan şehit annelerine ve yakınlarına Türk Bayrağı ve çeşitli hediyelerin takdim edilmesinin ardından program sona erdi.

YORUM YAP