2014-2019 dönemi son meclis toplantısı yapıldı

2014-2019 dönemi son meclis toplantısı yapıldı

5.03.2019 09:47:59

Silivri Belediye Meclisi'nin 2014-2019 dönemi son toplantısı, Özcan Işıklar başkanlığında gerçekleştirildi.

Silivri Belediyesi Meclisi, Mart Ayı Meclis Toplantısı'nın I. Birleşiminin I. Oturumunu gerçekleştirerek 2014-2019 çalışma dönemini tamamladı. 4 Mart Pazartesi günü, 10.00'da, Belediye Meclis Salonu'nda kaydedilen toplantıda Başkan Özcan Işıklar, yaptığı konuşmada kamu yararını esas alan bir çalışma dönemini tamamladıklarını söyledi.

IŞIKLAR: GELECEĞE VİZYONLU BİR SİLİVRİ BIRAKMAK İÇİN ÇALIŞTIK
Teamül gereği gündem maddelerinin olmadığı toplantıda söz alarak bu süreçte Silivri sakinlerinin daha mutlu, daha özgür, kendilerini daha fazla ifade ederek, bağımsız ve yenilikçi bir şekilde daha iyi standart ve şartlarda yaşamlarını tesis edecek kararlar aldıklarını belirten Başkan Işıklar, “Görev yapan bütün meclis üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yaptığınız çalışmalar Silivri'nin daha ileriye taşınması konusunda bir katkı sağlamıştır. Tabi ki hiçbir şey tamam değildir. Şehirler de insan gibidir, hiçbir zaman ihtiyaçları bitmez. Daha iyiye erişmek için her gün yeni heyecanlara açık olması gerekir. Bu umudu yeşertecek olan insanlar da ortaya bir iddia koyup seçilmiş insanlardır. İşte bizim yaptığımız da buydu. Silivri'mizi içinde yaşayanlara huzur, güven, umut veren ve medeni ihtiyaçlarını karşılayabildikleri bir yerleşmen alanına dönüştürmeye gayret ettik. Bugüne kadar sükûnet içerisinde büyük bir sorumluluk duygusuyla Silivri kazansın anlamında gayret gösteren bir yerel yönetim olduk. Son dakikaya kadar Belediye Başkanlığımı aynı özveriyle sürdüreceğim. Halkımızın iradesini sandığa yansıtarak süreci büyük bir huzur içerisinde tamamlayacağına inanıyorum. AK Parti İlçe Başkanı Sayın Mutlu Bozoğlu aramızda yok, ben geçmiş dönem İlçe Başkanı Rıfat Kutlu beye onun şahsında teşekkür ediyorum. CHP Grubu'na teşekkür ediyorum. Muhtarlara, oda başkanlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza, basınımıza ve bizi takip eden hemşerilerimize meclisimize verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah bu süreç hayırla yâd edilir. Yaptığınız görevler kesinlikle unutulmayacaktır. Bundan sonra gelecek yönetime de şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Bu bir bayrak yarışıdır. Bu emanetin daha ileriye taşınması da en büyük temennimdir.” dedi.

KUTLU: SİLİVRİ YARARINA OLAN HER ÇALIŞMAYA DESTEK OLDUK
AK Parti Grubu adına konuşan Silivri Belediye Meclis Üyesi ve geçmiş dönem İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, meclisin 2014-2019 çalışma dönemini tamamlanması dolayısıyla şu değerlendirmeyi yaptı: “İyisiyle kötüsüyle 5 yıllık bir meclis dönemini geride bıraktık. Ben öncelikle hem AK Parti hem CHP'li meclis üyesi arkadaşlarıma, belediye personeline AK Parti Grubu adına teşekkür ediyorum. Son mecliste siyasi eleştiride bulunmak istemem ama tarihe not kalsın diye bir iki kelam etmek istiyorum. Bu 5 yıllık zaman sürecinde hizmet noktasında çok başarılı bir belediyecilik dönemini geride bıraktığımızı düşünemem ama AK Parti Grubu olarak da belediyenin Silivri'nin faydasına yapmış olduğu, yapacağı bir çalışma varsa da siyasi demagoji gözetmeksizin arkadaşlarımızla destek vermeye çalıştık. Bizleri bu meclise kendilerinin temsilcisi olarak gönderen vatandaşlarımızın oylarına ve emeklerine helal getirmedik düşüncesindeyim. İnşallah bizden sonraki süreçte de halkımız kimi seçerse seçsin Silivri'nin çok daha fazla hizmet alacağı bir atmosferi hep birlikte görürüz. Ben bu vesileyle Belediye Başkanımız olarak size, meclis üyesi arkadaşlarımıza ve meclisimizi yakinen takip eden muhtar ve sivil toplum örgütlerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”
Toplantı dilek ve temennilerle sona erdi.

Haber:
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP