11 Haziran Encümen gündemi - 30 Haziran 2015

11 Haziran Encümen gündemi - 30 Haziran 2015

01.07.2015 10:51:16

İşte Silivri Belediye Encümeninin 11 Haziran 2015 oturumunda verdiği kararlar ve gerekçeleri:

SEVEN’E İMAR CEZASI
Akören Mahallesi 1914 parsel (İncirli Bağları Sokak) yerle ilgili mahallen yapılan kontrolde; Nuran Seven tarafından, Ruhsatsız ve kaçak olarak 10x11,2 metre ebatlarında bodrum kat döşeme betonu atılmış halde bir katlı yapı yapıldığı tespit edilerek, 08/05/2015 tarih ve 2015/3-22 sayılı Yapı Tatil Tutanağı ile mühürlenmiştir. 3194 sayılı İmar Kanunun 42. maddesinin üçüncü fıkrasında "18, 28, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 40 ve 41 inci maddelerde belirtilen mükellefiyetleri yerine getirmeyen veya bu maddelere aykırı davranan yapı veya parsel sahibine, harita, plan, etüt ve proje müelliflerine, fenni mesullere, yapı müteahhidine ve şantiye şefine, ilgisine göre ayrı ayrı olmak üzere 2 Bin Türk Lirası, bu fiillerin çevre ve sağlık şartlarına aykırı olması halinde 4 Bin Türk Lirası,  can ve mal emniyetini tehdit etmesi halinde 6 Bin Türk Lirası idari para cezası verilir”  denilmektedir. Bu nedenle; mal sahibine verilen yasal süre içinde uygun hale getirildiğine dair herhangi bir başvuruda bulunulmadığından Nuran Seven’e 2.000,00 TL para cezasının tayini ve 3194 sayılı İmar Kanunun 32. maddesine istinaden yıkılmasına encümenimizce oybirliği ile karar verildi.

ÇETİN’E İMAR CEZASI
Mimarsinan Mahallesi 301 ada 37 parsel (Halkevi caddesi) mahallen yapılan incelemelerden ve İmar işlem dosyasında mevcut  Plan ve Proje Müdürlüğünün yazısı ekindeki krokiden 90 m2 alana ruhsatsız olarak Seyfettin Çetin tarafından  beton döküldüğü tespit edilerek, 06/05/2015  tarih ve 2015/3-19 sayılı  Yapı  Tatil  Tutanağı  ile  mühürlenmiştir. 3194 sayılı İmar Kanunun 42. maddesinin üçüncü fıkrasında "18, 28, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 40 ve 41 inci maddelerde belirtilen mükellefiyetleri yerine getirmeyen veya bu maddelere aykırı davranan yapı veya parsel sahibine, harita, plan, etüt ve proje müelliflerine, fenni mesullere, yapı müteahhidine ve şantiye şefine, ilgisine göre ayrı ayrı olmak üzere 2 Bin Türk Lirası, bu fiillerin çevre ve sağlık şartlarına aykırı olması halinde 4 Bin Türk Lirası, can ve mal emniyetini tehdit etmesi halinde 6 Bin Türk Lirası idari para cezası verilir” denilmektedir. Bu nedenle; mal sahibine verilen yasal süre içinde uygun hale getirildiğine dair herhangi bir başvuruda bulunulmadığından Seyfettin Çetin’e 2.000,00 TL para cezasının tayini ve 3194 sayılı İmar Kanunun 32. maddesine istinaden yıkılmasına encümenimizce oybirliği ile karar  verildi.

TOKAY’A İMAR CEZASI
Semizkumlar Mahallesi 5689 parsel (Balsuyu Sokak No 17E) yerle ilgili 189212 sayılı şikayet dilekçesine istinaden mahallen yapılan inceleme neticesinde, Nuray Ömür Tokay tarafından, 8 numaralı bağımsız bölümün doğu cephesine 2,20x5,0 metre boyutlarında eklenti yapılarak kullanım alanına dahil edildiği, projesinde zemin ve 1. katta balkon olarak görülen alanın kapatılarak kullanım alanına dahil edildiği, 1. Katta çıkış merdiveninin yerinin değiştirilerek bina giriş kapısının kapatılıp balkondan giriş sağlandığı, projesinde iptal edilen çatı piyesinin yerinde mevcut olduğu ve ön cepheye projeye aykırı 3,0 metre genişliğinde 4,0 metre boyunda teras yapılarak (zemin kat) üzerine pergole yapıldığı tespit edilerek, 06/05/2015 tarih ve 2015/3-18 sayılı Yapı  Tatil  Tutanağı ile  mühürlenmiştir.     3194 sayılı İmar Kanunun 42. maddesinin üçüncü fıkrasında "18, 28, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 40 ve 41 inci maddelerde belirtilen mükellefiyetleri yerine getirmeyen veya bu maddelere aykırı davranan yapı veya parsel sahibine, harita, plan, etüt ve proje müelliflerine, fenni mesullere, yapı müteahhidine ve şantiye şefine, ilgisine göre ayrı ayrı olmak üzere İkibin Türk Lirası, bu fiillerin çevre ve sağlık şartlarına aykırı olması halinde Dörtbin Türk Lirası, can ve mal emniyetini tehdit etmesi  halinde  6 Bin  Türk  Lirası  idari  para  cezası  verilir”  denilmektedir.        
Bu nedenle; mal sahibine verilen yasal süre içinde uygun hale getirildiğine dair herhangi bir başvuruda bulunulmadığından Nuray Ömür Tokay’a 2.000,00 TL para cezasının tayini ve 3194 sayılı İmar Kanunun 32. maddesine istinaden yıkılmasına encümenimizce oybirliği ile karar verildi.

YORUM YAP