101 yıllık destan hüzne boğdu

101 yıllık destan hüzne boğdu

22.03.2016 10:32:01

Dizi ve tiyatro oyuncusu Ali Solmaz ve ekibi tarafından Çanakkale Zaferinin 101. yıldönümüne özel olarak hazırlanan Son Kale Çanakkale konferansı, MHP Silivri İlçe Başkanlığı sponsorluğunda izleyiciyle buluştu. Yokluk, fakirlik ve imkânsızlık içinde savaşan Mehmetçiklerin yürek yakan hikâyeleri herkese duygu seli yaşattı.
İlk perdesini dün Yaşar Kemal Sergi Salonunda açan tiyatral gösteriye; MHP İstanbul Milletvekili Faruk Aksu, MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, MHP Genel Merkez MYK Üyesi Volkan Yılmaz, MHP Silivri İlçe Başkanı Şenoğlu Türkyılmaz, Ülkü Ocakları İl Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, Silivri Ülkü Ocakları Başkanı Erhan Özkök, Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu, CHP'li Silivri Belediye Meclis Üyesi İbrahim Çeşmecioğlu, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Recep Akıncı, Sanayi Sitesi Başkanı Ercan Çalışkan, Kent Konseyi Kadın Danışma Meclisi Başkanı Esma Işıklar, mahalle muhtarları, spor kulübü başkanları, eski ocak başkanları, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatan uğruna canını feda eden aziz şehit ve kahraman gazilerimizin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

TÜRKYILMAZ: BİZİ YALNIZ BIRAKMADIĞINIZ İÇİN HEPİNİZE TEŞEKKÜR EDERİM
Konuklara hoş geldiniz diyerek kısa bir açılış konuşması yapan MHP Silivri İlçe Başkanı Şenoğlu Türkyılmaz, “Bağımsız Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasının yolunu açan Çanakkale Zaferi etkinliğini aslında 18 Mart tarihinde yapmayı uygun görmüştük ancak 18 Mart tarihinde salon dolu olduğu için tarihi biraz geriye almak zorunda kaldık. Bizleri bu anlamlı gecede yalnız bırakmadığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

KARATAŞ: SON ANADOLU TOPRAĞINI TERK ETMEYİZ!
Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, şunları söyledi: “MHP Silivri İlçe Başkanlığımızın düzenlemiş olduğu Çanakkale'yi anma programına hoş geldiniz. Mehmet Akif Ersoy'un söylemiş olduğu gibi “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın." Türkiye'nin gelmiş olduğu noktada bu yurt yeniden fethedilecek bir duruma gelecek olursa son Anadolu topraklarını terk etmeyiz; gönlümüz, yüreğimiz, sevdamızla kaybettiğimiz 22 milyon kilometrekareyi fethederiz. Bugünkü siyasi iradede toprak parçası kaybettiğimiz hissine kapıldığımız süreçte, 101 yıl önce Çanakkale'de yedi düvele karşı tarih yazmış necip milletin evlatları olarak ve Türk'ün karakterini dünyaya tanıtmış bir ırkın evlatları olarak son Anadolu topraklarından değil bir vatan parçası bir çakıl taşı dahi vermeyeceğimizi herkes bilmektedir. Öyle bir tereddüt duymamaktayız. Duymayacağız da inşallah.

“TOPRAKLARIMIZA SONSUZA KADAR SAHİP ÇIKACAĞIZ”
O korkuları bize yaşatmak isteyenlerin hiçbir zaman bizlere korku ve tereddüt yaşatamayacağını bilmesi gerektiğine inanıyorum. Allah'a şükür ki Türkiye'de Türk milletine sevdalı, tarihin bilincinde olan ve bütün zorluklara rağmen kanlarıyla, canlarıyla, yokluk imkansızlıklarına rağmen düşmanlarıyla orantısız bir iman gücüyle çarpışan Mehmetçiklerin bizlere emanet bıraktığı bu topraklara sonsuza kadar sahip çıkacağız. Allah birliğimizi, beraberliğimizi, bütünlüğümüzü bozmasın. Allah ülkemize nifak tohumları ekenleri kahru perişan etsin. Ne mutlu Türküm diyene! Allah'a emanet olun.”

SOLMAZ'DAN TÜRKYILMAZ'A ÇOK ÖZEL ARMAĞAN
Protokol konuşmalarının akabinde Ali Solmaz, Son Kale Çanakkale konferansına sponsor desteği veren MHP Silivri İlçe Başkanı Şenoğlu Türkyılmaz'a özel tarih koleksiyonundan manevi değeri paha biçilemez bir armağan takdim etti. Bu, Çanakkale'de şehit düşmüş beş subayın fotoğrafıydı. Üstelik fotoğrafta şehit subaylardan birinin ıslak imzalı bir şekilde ailesine yazdığı mektubu da yer alıyor. Türkyılmaz, derin bir saygıyla günümüze kalan mektubu teslim aldı.
Son Kale Çanakkale konferansı için bir ayda 8 prova yapan tiyatro ekibi, üstün performansıyla Çanakkale Savaşı yıllarında yaşanan anları izleyiciye adeta yaşattı. Vatandaşların hıçkırıkları boğazında düğümlendi. Kelimelerin kifayetsiz kaldığı anlarda sarsılmaz ruhun mirasçısı olan oyuncularda vatandaşlar gibi gözyaşlarına boğuldu. Vatanseverlik, fedakârlık, cesaret gibi yüksek faziletlerin kahramanca sergilendiği bir destan olan Çanakkale'nin asil ruhu yüreklerde dolaştı.

Hazal BAŞARAN

YORUM YAP