Zabıta Teşkilatının 191. yaşı kutlandı

Zabıta Teşkilatının 191. yaşı kutlandı

11.09.2017 10:29:04

Zabıta Teşkilatı'nın 191. kuruluş yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

Zabıta Teşkilatı kuruluşunun 191. yıldönümü kutlamaları, 8 Eylül Cuma günü Atatürk Anıtı önünde yapılan çelenk sunma töreni ile kaydedildi. Saat 10.00'da başlayan törene; Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil ve yönetimi, CHP ve AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyeleri, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Recep Akıncı ve Başkanvekili Aliş Eren, Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Ercan Çalışkan, Küçük Sanayi Sitesi Başkan Şaban Erdan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile Silivri Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri katıldı.

EFE: İLÇEMİZİN DAHA HUZURLU, GÜVENLİ VE SAĞLIKLI OLMASI İÇİN ELİMİZDEN GELEN ÇABAYI GÖSTERMEYE DEVAM EDECEĞİZ
Çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Silivri Belediyesi Zabıta Müdürü Selçuk Efe, “Çok değerli hazirun, Zabıta Teşkilatımızın 191. yılı nedeniyle düzenlediğimiz törene hepiniz hoş geldiniz. Zabıta kelime anlamı itibariyle kamu düzenini korumakla görevli kolluk gücü demektir yani şehir hayatında halkın günlük yaşantısını zorlaştıracak engelleri ortadan kaldıran demektir. Zabıta algısı ceza yazan, insanların ekmeği ile oynayan, dilencinin ve seyyarın peşinde koşan bir algı olmaktan maalesef tam anlamı ile kurtulamamıştır. Geçtiğimiz günlerde bir çalışma arkadaşımız başından geçenleri zabıta sayfamızda paylaştı, ben de sizlere aktarmak istiyorum. “Dayıoğlum ve komşum seyyar satıcı olarak geçimini sağlıyordu. Esnaflarımızdan biri haklı olarak şikâyet etti. Şikâyete istinaden iki kişi giderek, burada satış yapmamaları gerektiğini söyledik. Kendilerini diğer ekip arkadaşlarımız da uyarmışlar. O gün mesai bittikten sonra biz nöbetçiydik. Tekrar şikâyet geldi. Bizim için en son çare ceza yazıp geri vermek kaydıyla tezgâhına el koymaktı ve bizde öyle yaptık. O günden beri dayıoğlum ve komşum bana düşman gibi bakıyor. “Ceza yazınca vatanı mı kurtardın?” diyerek benimle konuşmuyorlar. Doğup büyüdüğün ilçede bence yapılması en zor iş zabıta memurluğudur. Müdahale ediyorsun kötü oluyorsun, etmiyorsun işe yaramaz oluyorsun. Ama aldığımız maaşın bir kuruşunu bile helal ettirmek için çalışıyoruz. Belki bu durumu benim gibi birçok kişi yaşamıştır, bu görevi yapan herkese Allah kolaylık versin.” Bu arkadaşımız inanın biz zabıtaların duygularına tercüman oldu. Ben de doğup büyüdüğüm Silivri'mde 22 seneden beri bu görevi yapıyorum. Arkadaşımızın anlattıklarının onlarcası benim ve zabıta kardeşlerimin başına geldi. Her şeye rağmen 7 gün 24 saat halkımızın refahı, huzuru ve mutluluğu için çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle bizi bu anlamlı günde onurlandırdığınız için hepinize teşekkür eder, saygılar sunarım” şeklinde konuştu.

IŞIKLAR: ZABITA, YEREL YÖNETİMİN AYNASIDIR
Efe'nin ardından kürsüye davet edilen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar kent yaşamında zabıtanın rolü ve önemine dikkat çektiği konuşmasında şunları söyledi: “Türk Devlet geleneğinden bu yana kurumsal bir yapı olarak varlığını sürdüren Zabıta Teşkilatımız, günümüzde de belediyemizin vatandaşa dönük yüzü olarak Silivri'mizin insan odaklı yaşam kalitesini yükseltme, iyileştirme, mutlu ve huzurlu bir kent yaşamı sunma gayesiyle ekonomik ve sosyal hayatta sağlığın, huzurun ve güvenin teminatı olarak çalışmalarını fedakârca sürdürmektedir. Zabıta ekibimiz 7 gün 24 saat, kentin en ücra köşesinden en kalabalık yerine kadar her yerde bulunmakta, bu yönüyle belediyemizin eli, ayağı, kulağı ve gözü olmaktadır. Zabıtanın görevi burada ceza kesmek, ceberut bir yaklaşımda bulunmak yerine, tam tersi caydırıcı olmak, önceden olabilecekleri düşünüp onun oluşmasını önlemek ve bunu hissettirmeden yapmaktır. Düzenli bir kent yaşamının olmasa olmazı olan, sağlık, huzur, esenliğin sağlanmasında önemli görevler üstlenmiş olan, her alanda durum tespiti ve müeyyidelerle kente yön veren bir mevzuat ilkesinde çalışan Zabıta Teşkilatımız, belediyemizin aslında vitrin yüzüdür. Daha huzurlu, yaşanabilir ve sağlıklı bir Silivri için kentimizde yaşayan tüm vatandaşlarımızdan zabıta personelimize çalışmalarında yardımcı olmalarını rica ediyorum. Hakka yürümüş olan meslektaşlarınıza Allah'tan rahmet diliyorum, emeklilik nedeniyle görevden ayrılanlara da sıhhat temenni ediyorum. Güvenli ve başarılı geleceklerin temennisi ile tüm teşkilatımızın yıldönümünü kutlar, çalışma arkadaşlarıma görevlerinde başarılar dilerim. 900 kilometrekarelik büyük bir coğrafyada kent düzeni sağlamak kolay değil, fiziki şartlarımızın zorluğunun, personel sayımızın yetersiz olduğunun farkındayız, buna rağmen büyük bir özveriyle görevlerini yapmaya gayret gösteren arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bir kentte huzur yaratılıyorsa bunda en çok zabıtalarımızın payı oluyor. Halkımızın sağlık, güven ve huzurunun sağlanmasında kararlılığımız tamdır. Hemşerilerimiz bizim velinimetimiz, usanmadan hizmet etmeye devam edeceğiz. Önümüzdeki nice yıl dönümlerinde birlikte başarılı hizmetler yapmak üzere 191. kuruluş yıldönümünüzü gönülden kutluyorum.”

Tören, konuşmaların ardından sona erdi.
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP