Yılmazer, kadına yönelik cinsiyetçi saldırıları kınadı

Yılmazer, kadına yönelik cinsiyetçi saldırıları kınadı

6.07.2020 13:33:07

Silivri Belediyesi CHP Meclis Üyesi Elif Yılmazer, Temmuz Meclisinde söz alarak, “Kadına yönelik yapılan cinsiyetçi saldırıları, fiziksel, sosyal aşağılamaları ve güzellemeleri sadece kendi davamızın her bir ferdi için değil tüm kadınlarımız için aynı yüksek perdeden sesimizi yükselterek hep birlikte ama'sız ve fakat'sız kınamamız gerekir” mesajını verdi.

Silivri Belediyesi Temmuz Meclisinde gündem dışı söz alan CHP Meclis Üyesi Elif Yılmazer, siyasetçi kadınlar ve siyasetçi eşlerini hedef alan çirkin saldırılara dikkat çekti. Yılmazer'in konuyla ilgili dile getirdikleri aynen şu şekilde:

“Canan Kaftancıoğlu, Meral Akşener, Emine Erdoğan, Selvi Kılıçdaroğlu, Semiha Yıldırım, Başak Demirtaş, Şükriye Destici, Dilek İmamoğlu, Ülkü Zeynep Babacan, Sare Davutoğlu, Ayşe Karamollaoğlu, Esra Albayrak.

Farklı fikir ve düşüncelerde olabiliriz, farklı ideolojilerimiz, farklı siyasi görüşlerimiz de olabilir, lakin biz aynı havayı soluyan, aynı bayrak altında yaşayan, aynı vatan topraklarının kadınlarıyız.

“KADINA YÖNELİK YAPILAN CİNSİYETÇİ SALDIRILARI AMA'SIZ VE FAKAT'SIZ KINAMAMIZ GEREKİR”

Kadına yönelik yapılan cinsiyetçi saldırıları, fiziksel, sosyal aşağılamaları ve güzellemeleri sadece kendi davamızın her bir ferdi için değil tüm kadınlarımız için aynı yüksek perdeden sesimizi yükselterek hep birlikte ama'sız ve fakat'sız kınamamız gerekir.

“HİÇBİR KADIN BUNU HAK ETMEZ”

Kadının namusu, onuru ve fiziksel görüntüsü hakkında bel altı düşünen zihniyet namus ve şeref yoksunu haysiyetsizdir.

İster siyasetçi olsun, ister siyasetçi eşi, hiçbir kadın bunu hak etmez.

Eğer siyasette sorumluluk sahibi olanlar kin ve nefret dilini, iftira - çamur atma siyasetini bir kenara bırakmaz ise biliyoruz ki bu ne ilk ne de son olacak.

“İNSANLIĞIMIZI DA HEP BİRLİKTE KAYBEDEBİLİRİZ”

Belki iftira - çamurla halkı hassas duygular üzerinden kışkırtmakla siyaset sahnesinde kazanabilirsiniz ama o çok övülünen yeni Türkiye'de en önemli servetimiz olan insanlığımızı da hep birlikte kaybedebiliriz.

Bu yüzden de siyasi düşüncelerimiz ne olursa olsun kadın kimliği üzerinden iğrenç hakaretlerle siyaset yapma cesaretinde bulunanlara karşı en ağır cezai işlemlerin hiç bir ayrım yapılmadan uygulanmasını birlikte sağlamalıyız.

“KADIN ONURU VE ANNELİK SİYASETİN ÖNÜNDEDİR”

Çünkü kadın onuru ve annelik siyasetin önündedir.

Biz Cumhuriyet Halk Partisi grubu olarak Albayrak ailesini yeni doğan bebekleri için kutluyor, yavrumuzun sağlık, mutluluk ve adalet dolu bir dünyada huzur içinde yaşamasını diliyoruz.”

GÜLER, AK PARTİ GRUBU ADINA TEŞEKKÜR ETTİ

Yılmazer'in konuşmasından sonra söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Filiz Güler, partisi ve Albayrak ailesi adına teşekkür etti.

Sevginar SALİ

YORUM YAP