Yılmaz: Hafriyatla mücadelede ortak akıl geliştirmeliyiz

Yılmaz: Hafriyatla mücadelede ortak akıl geliştirmeliyiz

25.05.2021 11:25:33

Silivri Belediyesi'nin Mayıs ayı meclisinde gündem dışı olarak söz alan Başkan Volkan Yılmaz, tam kapanmada +150 Bin nüfusun ikinci konutlarında ilçemizde geçirdiğinin altını çizerken, ücretsiz toplanan evsellere ilaveten oluşan kaçak hafriyat, bahçe ve mobilya tarzı atıkların sorun oluşturmaması için ortak akıl ile mücadeleye işaret etti.

Artan nüfus yoğunluğumuza dikkat çeken Başkan Volkan Yılmaz evsel olmayan atıklar konusunda vatandaşları ve özellikle yazlıkçıları Silivri Belediyesi ile irtibata geçerek çevre temizliğine destek ve omuz vermeye davet etti.

YILMAZ: TAM KAPANMADA SİLİVRİ NÜFUSU +150 BİN KİŞİYDİ
Yılmaz mecliste şunları söyledi: “Silivri olarak, ‘tatlı mı' desem, sadece ‘sorun' mu desem bilemiyorum ama ikinci ev, yazlık diye tabir edilen ve Bodrum Belediye Başkanının her gün bir televizyon kanalında isyan ettiği konu, bu kesimin ilçe belediyelerine yüklediği ağırlığa açıklık getirmek istiyorum. Bodrum'un çok daha fazlası nüfusu biz Silivri'de misafir ediyoruz ve bir güne bir gün şikayet etmedik. Üç cep telefonu operatöründen 17 günlük tam kapanma öncesi sinyal rakamlarını istedik. Ama öncesinde de yazlıkçı kesimin yüzde 30-40 gibi bir bölümünün kışı da Silivri'de geçirdiğini burada ikamet edenler teyit edecektir. 17 günlük kapanma ile ilgili 3 cep telefonu operatöründen sinyal sayılarına göre 50 420 yeni sinyal vardı Silivri'de; kapanmada ilave olan yeni sinyaller bunlar. Cep telefonu olmayan kişi ve çocukları da hesaba katın. 17 günde 150 bin misafir Silivri'ye gelmiş diyebiliriz!

“HAFRİYATLA MÜCADELEDE ORTAK AKIL GELİŞTİRMELİYİZ”
Bununla ilgili bir şey söylemek istiyorum; Silivri'ye gelen herkesin başımızın üstünde yeri var, esnafımıza katkıları da ama Silivri Belediyesi'nin işini zorlaştırmak için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Biz evsel atıkları topluyoruz hem de ücret almadan topluyoruz; İSKİ'ye devir olduğundan beri çevre temizlik vergileri. Bu da ayrı bir tartışma konusu. Evsel atıkları toplarken yazlık evine gelen bazı vatandaşlarımız bir yılda bir evden çıkmayan atığı bahçesinden ağaç budayarak, otları keserek veya hafriyat dökerek oluşturuyor. Tespit etmekte zorlanıyoruz. Tespit ettiklerimizi ücretlendirerek alıyoruz. Bu atıkları sıfır liraya bulamadığımız zaman, belediye kamyonları ile alıp bir kısmını Silivri'deki döküm sahasına, bir kısmını İstanbul'daki döküm sahasına gidiyor. Her kamyonun belediyeye maliyeti 300-400 TL. En az 5 Milyon Silivri Belediyesi'ne bu atıkların maliyeti var. Biz bunları toplamadığımız zaman da belediyenin telefonları kitleniyor “Belediye çöpleri niye toplamıyor?” diye. Arkadaşlar bu çöp mü? Çöp diye ifade edilen şey evsel atıktır. İnşaat molozlarının çuvalını 1 TL'ye alıyor Belediye. Onu da çok görüp belediyeye bildirmeden köşe başına veya gelişi güzel olmadık yerlere bırakanlar var. Dere yatakları, tarlalara kaçak döküm yapılıyor; bunların hepsi çevre felaketi olarak bize geri gelecek. Bu sorun sadece Silivri'nin sorunu değil, hafriyatla mücadelede ortak akıl geliştirmeliyiz. Bu Silivri Belediye Zabıtasının içinden tek başına çıkabileceği bir iş değil. Cezalar çok ağır bir kamyonun 90-95 Bin TL buna rağmen müthiş bir biçimde kaçak döküm var.

“ATIK BİLGİSİNİ SİLİVRİ BELEDİYESİ İLE PAYLAŞIN!”
Bunun için ben misafirimiz olan, belki de ikametgahını da buraya aldıracak olan, bizle beraber yaşayacak bütün misafirlerimize açık çağrı yapmak istiyorum. Bahçe, mobilya ve hafriyat atıklarınızı ne olur Silivri Belediyesi ile paylaşın. Yaklaşımımız size yardımcı olmak yönünde, bize güç verin.

“SİTE YÖNETİMLERİ İLE ÇÖZÜM SİSTEMATİĞİ OLUŞTURMAYI HEDEFLİYORUZ”
Site yöneticileri ile önümüzdeki günlerde bu gibi konularla toplantılar yapmayı bu gibi sorunları bir çözüm sistematiğine kavuşturmayı daha iyi bir hizmet anlayışı ile geri dönüş yapabilmek adına hedefliyoruz.” Sevginar SALİ

YORUM YAP