Yıldız minikleri gururlandırdı

Yıldız minikleri gururlandırdı

1.06.2017 13:14:01

Yıldız Çocuk Evi öğrencileri, sundukları üç saatlik yılsonu gösterilerinde kendine hayran bıraktı, velilerine heyecan, coşku ve büyük gurur yaşattı.

Yıldız Çocuk Evi, 28 Mayıs 2017 tarihinde Silivri Belediyesi Tiyatrosu Önder Yılmaz Sahnesi'nde yılsonu gösteri ve Mezuniyet Törenini gerçekleştirdi. Veli ve yakınlarının yoğun katılım gösterdiği 2016-2017 eğitim-öğretim yılı etkinliklerinden örneklerin sunulduğu program, Cumhuriyetimizin kurucusu, Başöğretmenimiz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşu, akabinde İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

METİN: GÖREVİMİZİ EN DOĞRU ŞEKİLDE İFA ETMENİN GURURUNU YAŞIYORUZ
24 Kasım 2008 yılında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün izni ve denetimi altında faaliyete başlayarak, bugünlere her geçen yıl büyüyen bir aile olarak gelen Yıldız Çocuk Evi, modern çağın gerekliliği olan aktif çalışma hayatının içinde olan ailelerin çocuklarına bakım, beslenme ve eğitimlerinde destek olduklarını paylaşan Okul Müdürü Nurten Metin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizlere emanet edilen eşsiz varlıklara, çocuklarımıza sevgi aşılayarak güvenlerini kazanarak, özgüveni gelişmiş, sosyal yaşam içinde başarılı bireyler olarak büyümelerine katkıda bulunu- yoruz.
Kurum olarak sizlerin güvenini, çocuklarımızın sevgisini kazanmış olmanın mutluluğunu, görevimizi en doğru şekilde ifa etmenin gururunu yaşıyoruz. Aldığımız sorumluluğun bilinciyle görevimizi yerine getirirken, uyumlu bir çalışma içinde olduğumuzu gözlemlediğinizi umuyorum.
Sizlerin huzurunda çalışma arkadaşlarım Merve Demirel, Meral Özden, Aslı Doğu, Nagehan Çelebi, Ahu Aktay, servis sorumlusu eşim Ferudun Metin'e çok teşekkür ediyorum.
Yılsonu gösterimizi sunacağımız bu güzel mekân için Silivri Belediyesine, Yazı İşleri Müdürü Sedat Yüken'e okulumuz adına çok teşekkür ediyorum.”
Ulusal kanallardan birinin programına konuk olan Yıldız Çocuk Evi Müdürü Nurten Metin, burada kendini ve kurumunu tanıttı. Program videosu velilere de gösterildi. Ardından Yıldız öğrencileri sahne aldılar.
Ahu Aktay'ın dans öğretmenliğinde “Kids Karus” adlı bale gösterisi Defne Mercan ve Naz Bahadıroğlu adlı öğrenciler tarafından sahnelendi. Öğrencilerden Alperen Çelik ve Bora Deniz Şen “Türk Çocuğuyuz” adlı şiiri seslendirdiler.
Menekşeler Sınıfından Zeynep Yeşilyurt, Zeynep Koraltan, İrem Işıklı, Ela Çalış, Defne Mercan ve Naz Bahadıroğlu, Papatyalar Sınıfından Melina Özden, Belinda Hacıgaffaroğlu, Sude Nargazeli, Ayşegül Ayas ve Eylül Acar adlı öğrenciler bale gösterileriyle büyük beğeni topladı, bol bol alkış aldı. Ayşegül Ayas ve Enes Çağan adlı öğrenciler “23 Nisan” şirini seslendirirken, Menekşeler Sınıfından Kağan Ersoy, Poyraz Edis, Çınar Anıl, Alperen Çelik, Bora Şen, Çınar Güngör, Dağhan Bilgen, Efe Yılmaz ve Emre Yılmaz'ın “Atam” rondu çok beğenildi. Papatyalar Sınıfı öğrencileri “Kelebek” adlı modern danslarıyla göz doldurdular ve hayranlık uyandırdılar. Öğrencilerden Zeynep Yeşilyurt, Zeynep Koraltan, İrem Işıklı, Kağan Ersoy, Poyraz Edis, Emre Yılmaz ve Çınar Anıl “23 Nisan Tablosu”, Eda Çalış, Çınar Güngör ve Efe Yılmaz adıl öğrenciler ise “Egemenlik Bayramı” adlı şiirlerini seslendirerek takdir topladılar. Program, Menekşeler Sınıfı öğrencilerinin “La La Dare” adlı modern dansıyla devam etti. Sevimli minikler hünerlerini başarıyla sergilerken, velilerini de gururlandırdılar. Menekşeler ve Papatyalar Sınıfı öğrencileri İngilizce Rontlar da sunarak yabancı dil bilgilerini de paylaştılar. Dağhan Bilgen'in “Canım Annem” adlı şiirini okumasıyla süren program, Papatyalar Sınıfı'nın “Oh Olsun” adlı modern dansıyla sahne yine şenlendi. Yıldız Çocuk Evi'nin ikizleri Efe Yılmaz ve Emre Yılmaz, Başöğretmenleri Mustafa Kemal Atatürk'ün en çok sevdiği Zeybek'i de oynayarak, büyük alkış aldılar. Menekşeler Sınıfı öğrencilerinin “Kâtibim” rondu herkesi gülümsetti. Miniklerin başarılı kostümleri takdir toplarken dansları da bol bol alkış aldı. Naz Bahadıroğlu ve Defne Mercan “Bayrak” adlı şiirlerini okudular. “Atatürk Çocukları” korosu göz doldururken, şarkı boyunca alkışlar kesilmedi. Yıl boyunca yapılan etkinliklerden örnekleri yaklaşık üç saat boyunca başarıyla sahneleyen Yıldız öğrencileri hayranlık uyandırdı. Velilerine heyecanlı, coşkulu ve gurur dolu anlar yaşattılar.

MEZUNİYET TÖRENİ
Program Mezuniyet Töreni ile devam etti. Dört mezun öğrenciden üçünü 2 yaşından itibaren yetiştirmenin gurur ve mutluluğunun yanı sıra ayrılacak olmanın hüznünü de yaşadığını paylaşan Okul Müdürü Nurten Metin, Defne Mercan, Çınar Güngör, Naz Bahadıroğlu ve Samet Dağhan Bilgen'i sahneye davet etti. Mezuniyet Belgeleri kurucu Ferudun Metin, Okul Müdürü Nurten Metin ve öğretmenleri Merve Demirel tarafından takdim edildi. Öğrenciler kepleri havaya fırlatarak mezuniyet coşkusu yaşadı, velilerini duygulandırdılar.
Her yılsonu programında olduğu gibi nazik jestini son programdan da esirgemeyen Okul Kurucusu Ferudun Metin, eşi Nurten Metin ve öğretmenlerine çiçek takdim ederek emekleri için kendilerine teşekkür etti.
Renginar SALİ

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki Taraftardan tam destek
Sonraki » Sektörden notlar...

YORUM YAP