Yıkım bitti, moloz kaldırma çalışmaları başlıyor

Yıkım bitti, moloz kaldırma çalışmaları başlıyor

30.07.2016 11:07:42

Gümüşoğlu Pasajının yıkım çalışmaları esnasında hissedilen sıkıntılar, bugünden itibaren başlanacak moloz taşıma işlemiyle birkaç gün daha sürecek. Ardından bölge rahat bir nefes alacak.

26 Temmuz 2016 Salı günü başlayan Gümüşoğlu Pasajı yıkımı dün öğlenden sonra tamamlandı. Yıkımın sona ermesinden sonra molozların bugün itibariyle rahat taşınabilmesi için ayrıştırma çalışmalarına başlandı. İstanbul Büyükşehir Belediye ekiplerinin Cuma gününden itibaren moloz kaldırma çalışmalarına başlayacağı öğrenildi.

“GEZİ VE YAŞAM ALANI OLACAK”
Yıkım çalışması hakkında değerlendirmelerde bulunan Başkan Işıklar, yıkımın ardından bölgede düzenleme çalışmaları yapılacağını dile getirdi ve şunları söyledi: “Silivri Boğluca Deresi, tarihi 500 senelik Mimar Sinan Köprüsü'nün bulunduğu bir alan. Bu alanı düzenleyip, ardında tescilli tarihi bir binamız daha var. İkisinin de restorasyon ve çevre düzenleme planlarını yıl sonuna kadar tamamlamayı planlıyoruz. Bu bölge tam bir gezi ve yaşam alanı, bir ticari alan olarak da gelişmiş ve değerlendirilmiş olacak. Silivri'de yapılan bu çalışmanın bölge değerini arttıracağına, burayı yayalaştıracağına ve hizmet sektörlerini geliştireceğine kesinlikle inanıyorum. Buradaki düzenleme çalışmaları da yılsonuna kadar tamamlanmış olacak.”

YORUM YAP