Yazıcı’dan SİYTAŞ önerisi

Yazıcı’dan SİYTAŞ önerisi

12.03.2022 10:45:56

Artış gösteren maliyetler nedeniyle ihaleler katılımcı olmaksızın geçerken, Silivri Belediye Meclisinde projelerin hayata geçirilmesi için öneriler değerlendirildi.

AK Parti Belediye Meclis Üyesi Celalettin Yazıcı, Belediyenin yapmayı planladığı inşaat imalatlarıyla ile ilgili şöyle konuştu: “Fiyatlar son zamanlarda çok fazla oynaklık arz ediyor. İhale yapılıncaya kadar 2-3 ay süre geçse bile, o rakamlar da çok değiştiği için firmaların ihaleye girmesi ve fiyat vermesi çok sıkıntı oluyor. Bu dönemde acaba diyorum, belediyemizin de bir inşaat firması var, bu firma aracılığı veya doğrudan alım yöntemiyle, belediyemiz bu sorunu çözme yoluna gidebilir mi? Belki arkadaşlar da bir çözüm önerinde bulunabilir. Beton ve demir fiyatları inanılmaz seviyelere çıktı. Bu kriz giderilebilirse düşüş yarın da olabilir. Dünya istikrara kavuştuğu zaman kur da dengeye girecek. Mevcut fiyatlara göre ihale hazırlanırsa, hazırlandıktan sonra düşüş eylemine geçerse, bu sefer belediye de kendi yaptığında kar elde edebilir. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?”

YILMAZ: YASAL MEVZUATLAR ÖNÜMÜZÜ TIKIYOR

Başkan Yılmaz, şöyle cevap verdi: “Bu mecburiyetten dolayı Selimpaşa Kapalı Pazar yerini SİYTAŞ marifetiyle yapacağız. Lakin orada da şöyle bir sorun var; müteahhitlik belgesi diye bir şey var. O belgeyi belli bir işi tamamlamamış firmalar alamıyor. SİYTAŞ da yeni bir şirket olduğu için iş bitirmesi sıfır, Müteahhitlik Belgesi de yok. Kapalı Pazar Yerinin SİYTAŞ marifetiyle SİYTAŞ'ın alt taşeron müteahhitleriyle yapmayı planlıyoruz. Demir ve beton riskini Silivri Belediyesi olarak alıp, yani emtialarını biz tedarik edip yalnızca işçilik üzerinden kapalı pazarı iki aydır bu şekilde sürdürmeyi planladık. Bu şekilde bir çözüm bulduk. Bu sadece orası için bir çözüm.

Gençlik Merkezi ihalesinde şöyle bir konu var; bir işi parçalara bölerek yaptıramıyorsunuz. Kabası bir ihale, boyası bir ihale şeklinde olmuyor. Böyle bir işlem yaptığınızda Sayıştay tarafından sıkıntılı durumlar ortaya çıkıyor. Gençlik Merkezi binasının yapılıp teslim edilmesi tek kalem parçalanmadan yapılması gereken bir ihale. Ben de sizin gibi düşünüyordum ama yasal mevzuatlar önümüzü tıkıyor.”

Yazıcı, “Haklısınız SİYTAŞ'ın Müteahhitlik Belgesi yok. Şöyle bir yöntem olabilir; bir iş için SİYTAŞ bir müteahhitlik firmanın alt taşeronu olabilir. O olursa, daha sonra ihaleleri alabilir.” dedi.

“SİLİVRİ GENÇLERİ BU MERKEZİ BEKLİYOR BUNU HIZLANDIRACAĞIZ”

Yılmaz, “Bu işlerimizi SİYTAŞ'la değil ama bir iki baba yiğit daha bulacağız. Öyle görünüyor. Gençlere bunu anlatamıyoruz. SİYTAŞ'ın iş bitirmesi yok. Demir ve beton pahalı. Müteahhitler ihaleye girmiyor. Silivri gençleri bu merkezi bekliyor. Bunu hızlandıracağız.

“31 MART İTİBARİYLE HÜKÜMET KONAĞIMIZIN İHALESİ VAR”

31 Mart itibariyle Hükümet Konağımızın ihalesi var. Onun da duyurusunu yapalım. Silivri'deki tüm müteahhitlere açık. Ödeneği hazır. İhale Valilik tarafından yapılacak. İnşallah orada da bir sıkıntı yaşamayız.”

Sevginar SALİ

 

YORUM YAP