Yazar öğretmenimiz Ankaralı öğrencilerle buluştu

Yazar öğretmenimiz Ankaralı öğrencilerle buluştu

24.11.2017 10:20:21

Yazar öğretmenlerimizden Taylan Özgür Köşker, davetli olarak gittiği Ankara'da tam 8 okulda okuyucularıyla söyleşilerde bir araya geldi.

Türk edebiyatına üç eseri; “Kitaplıktaki Kelebek”, “Öteki Ada” ve “Beyaz Tünel” adlı öykü kitaplarıyla katkıda bulunan ilçemiz yazar öğretmenlerinden Taylan Özgür Köşker, Ankaralı öğrencilerle bir araya geldi. Pamey Yayın Grubu Maske Kitap tarafından Ankara'da düzenlenen söyleşi programı kapsamında Ankara Elvankent Sınav Koleji, Etimesgut Mektebim Koleji, Ankara Yenimahalle Nasrettin Hoca İlkokulu, Nasrettin Hoca Ortaokulu, Ankara Oran Mektebim Koleji, Ankara Emek Hamdullah Suphi İlkokulu, Ankara Yenimahalle Atakent İlkokulu ve Mamak Mektebim Koleji öğrencileri, ilçemiz yazar öğretmenini ağırlayarak kendisiyle tanışma ve sohbet etme fırsatı buldu ve kitaplarını imzalattılar. Söyleşilerde öğrencilere kısaca kendisini tanıtan Taylan Özgür Köşker, edebiyatın gücünü Jules Werne'nin Aya Yolculuk kitabından da söz ederek anlattı. İnsanların önce hayal ettiği ve sonra bunu gerçekleştirebildiği, bunun da edebiyat yoluyla çok daha kolay olduğunu paylaştı. Her gün uyumadan önce 15-20 sayfa dahi okursak bunun ömür boyunca 600 kitap ettiğini söyleyerek herkesin 600 kitap okuduğu bir Türkiye'yi hep birlikte hayal ettiler. Yazar, okuyan insanın düş kuracağını düş kuran insanın değişeceğini ve çevresini değiştirebileceğini paylaştı. Çocukluğunda okuduğu masallardan ve çizgi romanlardan; Parmak Çocuk, Gülliver'in Gezileri, Zagor, Kızılmaske, Süpermen'den öğrencilere söz eden Taylan Köşker, yazmak için en önemli aracın çok okumaktan geçtiğini dile getirdi. Okumanın bizim için en büyük özgürlük alanı olduğundan da söz eden yazar, “Okuyarak taylar gibi geniş alanlarda koşabiliyoruz” dedi.
Söyleşilerin sonunda kitaplarını imzalayan Taylan Özgür Köşker, okuyucularıyla bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.
Renginar SALİ

YORUM YAP