Volkan Yılmaz: Viyadüğümüz yıl sonunda tamamlanmış olacak

Volkan Yılmaz: Viyadüğümüz yıl sonunda tamamlanmış olacak

4.07.2023 11:10:47

Silivri gündeminin en çok merak edilen konularından olan Silivri Şehir Geçiş Viyadüğü yatırımının çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Volkan Yılmaz, “Projeden saha çalışmalarına kadar her aşama titizlikle yürütülmekte ve yıl sonuna kadar da viyadüğümüzün tamamlanması hedeflenmekte” dedi.Temmuz Meclisinde Silivri Şehir Geçiş Viyadüğü Projesi hakkında bilgiler veren Başkan Yılmaz, ilçemizin en önemli ulaşım yatırımında gelinen süreci değerlendirdi.siteye (4)

YILMAZ: “BAŞLANAMAZ”, “PROJESİ DAHİ ÇİZİLEMEZ” DENEN YATIRIM YÜKSELMEYE BAŞLADI
Yılmaz'ı konuyla ilgili aktardığı bilgiler şöyle: “D-100 Karayolu, halk arasında ise E-5 Karayolu diye bilinen otoyol, şehrimizi Berlin Duvarı gibi ikiye bölüyordu. Kuzey'den Güney'e, Güney'den Kuzey'e geçişler neredeyse imkânsızdı. Silivri'nin iki yakasını birleştirecek projeden bahsettiğimizde bu yatırımın hayal olduğunu, hayata geçirmeyi bizim de başaramayacağımızı ifade edenler oldu.siteye (2)
Karayolları Genel Müdürümüz, Karayolları 1. Bölge Müdürümüz, önceki dönem Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu ve şu anki Ulaştırma Bakanımız bu projeye çok ciddi katkılar sundular. 2022 olmamasına rağmen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın takdirleri ve olurlarıyla bu proje yatırım programına alındı.
“Başlanamaz”, “Projesi dahi çizilemez” denen yatırım yükselmeye başladı.
“ZAHMETSİZ RAHMET OLMAZ”
Bazı şeyleri anlamakta güçlük çekiyorum; zahmetsiz rahmet olmaz çünkü. İş yapılırken çekilecek sıkıntıları muhalefet malzemesi olarak kullanıp buradan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına, Karayollarına veya Silivri Belediyesine eleştirilerde bulunuyorlar. Yapıcı eleştirilere varız ama sırf muhalefet etmek için, laf üretmek adına söylenenlere de kulak asacak değiliz. Bir çözümü öneriniz varsa can kulağıyla dinlemesini biliriz.siteye (3)
“ÇALIŞMALAR BAŞLADI VE HIZLA YOLUNA GİRDİ”
Çalışmalar başladıktan ve hızla yoluna girdikten sonra ‘Bu proje ne zaman biter? Ne zaman hayata geçer?' diye merak ediliyor. Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü ile yapmış olduğumuz son görüşme hakkında meclisimize ve vatandaşlarımıza bilgi vereyim.siteye (5)
TEKNİK SÜREÇ HAKKINDA BİLGİ AKTARDI
320 metre uzunluğunda, 11 açıklıktan yani 11 ayaktan oluşan Silivri Geçiş Viyadüğünde çalışmalar son hızla devam ediyor. Öncelikle D-100'deki trafiği yan yollara aktarıp, çevresi kapatılan alanın yaya ve araç trafiğinden arındırılması sağlandı. Sonrasında asfalt katmanları kazıldı. Korkuluk ve aydınlatmalar sökülüp eski yaya ve araç alt geçidi yıkıldı. A1, A2 olarak ve iki kenar ayağın bir tanesini P1 diye adlandırıyoruz. P1'den 10'a kadar yani 10. ayağa kadar orta ayaktan oluşan viyadüğün şu an 6, 7 ve 8. akslarının temel kazı işlemleri tamamlanmış olup 2. aksın da kazı çalışmaları devam etmekte.siteye (1)
Temel kazılarına ilaveten viyadük altındaki alanda güzergâh kazısı yapılmakta ve oluşacak dev peyzaj çalışması, nihai peyzaj moduna getirildi. Her ayakta 40 adet, her birinin ortalaması 25 metre uzunluğunda fora kazık bulunan projemizde, 6 akslı temel kazıklar tamamlandı, 7. aksında da çalışmalar hızla devam etmekte.
Betonarme çalışmaları başlayacak olan viyadüğümüzde Temmuz ayın sonuna kadar ayakların bir kısmının yükseldiğini hep beraber göreceğiz. 11 aksta toplam 220 adet ön germelik kirişlerin üretimi başlamış olup, iş programına göre tamamlanan akslarla kademeli olarak yerleştirilecektir.
Deprem bölgesi olmamız hasebiyle, 6 Şubat'ta yaşanan depremi de öngörerek Boğluca Deresi tarafındaki 4, 3, 2, 1, A1 aksları ve A1 aksı kenar ayakları ek olarak derin zemin karıştırma sistemiyle zemin iyileştirmesi yapılacak. Yani Deprem Yönetmeliği gereği şu anki çalışmanın başladığı yerden Boğluca Deresine kadar olan 6 ayakta ekstra derin karıştırma sistemiyle zemin iyileştirmeleri yapılacak.
“YIL SONUNA KADAR DA VİYADÜĞÜMÜZÜN TAMAMLANMASI HEDEFLENMEKTE”
Silivri Şehir Geçiş Viyadüğü Projeden saha çalışmalarına kadar her aşama titizlikle yürütülmekte ve yıl sonuna kadar da viyadüğümüzün tamamlanması hedeflenmekte.
“OTOGAR KÖPRÜSÜNÜN ÜZERİNDE VİYADÜĞÜN İNŞAATINA BAŞLANACAK”
Ayrıca otogar köprüsünün üzerinde bu viyadüğün 3'te 1'i uzunluğunda, 100 metrenin üzerinde bir viyadüğün inşaatına başlanacak. Bunun projeleri bitirilmiş ve Karayolları Genel Müdürlüğüne sunulmuştur.
Bu çok merak edilen bir konuydu. İnşallah bir aksilik, kaza, bela olmazsa yıl sonunda viyadüğümüzü tamamlamış olacağız” dedi.

Sevginar SALİ

 

YORUM YAP