Vali’den Silivri’ye eğitim müjdeleri Başkan Volkan Yılmaz’a övgüler

Vali’den Silivri’ye eğitim müjdeleri  Başkan Volkan Yılmaz’a övgüler

19.10.2021 13:12:18

Mimar Sinan ve tarihi Kısa Köprü, açılışında Silivrililere seslenen İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, “Bu güzel ilçemizin sadece geçmişi ve tarihi değerleri değil geleceği için de el birliği ile çalışmaya devam ediyoruz” derken yeni eğitim yatırımlarının müjdesini verdi, Başkan Volkan Yılmaz'ın Silivri'ye hizmet gayretinden övgüyle söz etti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İstanbul Valiliği ve Silivri Belediyesi iş birliği ile restore edilen Silivri Mimar Sinan Köprüsü ve Boğluca Deresi üzerindeki tarihi Kısa Köprü açılışı için Pazartesi günü Silivri'de bulunan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, buradaki konuşmasında Başkan Volkan Yılmaz'ın yerel yönetim gayretinden övgü ile söz ederken, önemli eğitim yatırımı müjdeleri de verdi.

YERLİKAYA: BU ÖLMEZ ESERLER İNŞALLAH EBEDİYETE KADAR AZİZ MİLLETİMİZE HİZMET VERMEYE, DEVAM EDECEK

Açılış töreninde Başkan Yılmaz'ın ardından kürsüye gelen İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, “Mimari medeniyetimizin dâhisi Mimar Sinan, bu toprakların yetiştirdiği ortak değerlerimizden bir tanesi. Yaptığı eserler dün olduğu gibi bugün de bir ve beraber olmamıza vesile oluyor. Bugün Mimar Sinan'ın Silivri'mize kazandırdığı tarihi Mimar Sinan Köprüsü ile yine ecdadımızın mirası Kısa Köprü'nün yeniden ihyası için bir aradayız. Bu ölmez eserler inşallah ebediyete kadar aziz milletimize hizmet vermeye, geçmişimiz ile geleceğimiz arasında köprü olmaya devam edecek.

“SİLİVRİ, BİR ÇEKİM MERKEZİ HALİNE GELDİ”

Tarihi 7000 yıl öncesine dayanan Silivri, İstanbul'umuzun en batısında ama gönlümüzün tam ortasında kocaman bir yeri olan, sımsıcak bir ilçemizdir. Bundan 15 yıl önce nüfusu 60 bin olan Silivri, şimdi 200 bini aşan nüfusu ile bir çekim merkezi haline geldi. Sanayi faaliyetlerinde önemli bir potansiyele sahip olan ilçemiz, aynı zamanda bir tatil beldesi olarak İstanbul turizminin de yükselen yeni değeri konumunda. Denizcilik ve balıkçılık faaliyetlerinde de çıta her geçen gün biraz daha yükseliyor. Tarımsal üretim ve besicilikte ilk sırada yer alan Silivri, bununla birlikte İstanbul'un hububat ve ayçiçeği harmanı konumunda. Bu güzel ilçemizin sadece geçmişi ve tarihi değerleri değil geleceği için de el birliği ile çalışmaya devam ediyoruz.” diye konuştu.

YERLİKAYA'DAN SİLİVRİ'YE EĞİTİM MÜJDELERİ

Silivri'ye eğitim alanında yapılacak hizmetler hakkında müjdeler veren Vali Yerlikaya, “Buradan, Silivri'ye yakın zamanda eğitim alanında yapacağımız birkaç projenin müjdesini vermek istiyorum. Selimpaşa Mahallesi'nde 32 derslikli bir ortaokulun, Yeni Mahalle'de ise biri 32 derslikli ilkokul, diğeri yine 32 derslikli ortaokulun ihalesini yapıyoruz.

Mimar Sinan Mahallesi'nde de 40 derslikli Anadolu Lisemiz için ihaleye çıkıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun.

“SİLİVRİ'MİZİN ÇOK ÇALIŞKAN, YERİNDE DURAMAYAN BİR BELEDİYE BAŞKANI VAR”

Silivri'mizin çok çalışkan, yerinde duramayan bir belediye başkanı var, Volkan Başkanı var. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kendisiyle uyumlu çalışmalarımıza devam edeceğimize inanıyorum.

Ben, ecdat yadigârı bu eserlerin imar, ihya ve restorasyonunda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyor, hepinizi saygıyla, muhabbetle selamlıyorum.” ifadelerini kullandı.

YORUM YAP