Türkçemizi güzel konuşanlar ödüllendirildi

Türkçemizi güzel konuşanlar ödüllendirildi

6.05.2016 13:13:11

Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen ortaöğretim okulları arası “Güzel Türkçemizi Güzel Konuşuyorum” adlı yarışması dün Çağrıbey Ortaokulu'nda gerçekleştirildi. İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Karipçin, okul yöneticileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Ortaöğretim okullarımızda öğrenim gören öğrencilerin, Türkçemizi doğru, etkili ve dil kurallarına uygun olarak konuşmaya özendirerek dilimizi güzel ve düzgün kullanma yeteneğini geliştirmek, öğrencilerimize toplum karşısında kendilerini ifade etme becerisi ve özgüven kazandırmayı amaçlayan yarışmanın ilçemiz ayağı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Karipçin, Selimpaşa İmam Hatip Lisesi Müdürü Abdurrahman Öztürkoğlu ve Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Ali Volkan Nizamoğlu'ndan oluşan Yürütme Kurulu tarafından düzenlendi.
Yarışmanın sunuculuğunu Silivri Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Aydın Dakes üstlenirken, jüri üyeliğini ise Silivri Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Ferhat Yaşar, Çağrıbey Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Elif Solak, Çağrıbey Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Salih Çakmakçı ve Ertuğrul Gazi Ortaokulu Türkçe Öğretmeni İbrahim Taştan yaptı.

YARIŞMAYA KATILAN ÖĞRENCİLER
Yarışmaya 12 okul temsilcisi katıldı. Yarışmada çekilişle belirlenen konuşma sıralaması şöyleydi; Silivri Anadolu Lisesi öğrencisi Görkem Sur, Necip Sarıbekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Gaye Aydoğdu, Selimpaşa İmam Hatip Anadolu Lisesi öğrencisi Esranur Çelenk, Silivri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Batuhan Kurt, Şerife Baldöktü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Ayten İrem Çetin, Gümüşyaka Anadolu Lisesi öğrencisi Bircan Özcan, Hasan Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi öğrencisi Yoruba Özgür Onayemi, Selimpaşa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Tuğba Doğan, Prof. Dr. Fuat Sezgin Fen Lisesi öğrencisi Elif Aksu, Toki Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencisi Zeliha Çaçan, İbrahim Yirik Anadolu Lisesi öğrencisi Sevdenur Kutlu ve Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi Ali Akdeniz.
Öğrenciler peş peşe üç dakika hazırlıklı ve üç dakika hazırlıksız konuşma yaptı. “ Hayata Saygı”, “Planlılık”, “Yöneticilik”, “Toplumsal Çevre”, “Dayanışma”, “Vefa”, “ Ölüm” gibi konularda düşüncelerini paylaştılar.

ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ
Her bir jüri üyesi, öğrencileri hazırlıklı ve hazırlıksız konuşma bölümlerini ayrı ayrı 100 puan esasına göre değerlendirdi. İki konuşma puanlarının ortalaması alındı. Zaman yönetimi, Türkçe'nin güzel kullanılması, Konuya hakimiyet ve Etkileyicilik kriterlerine göre yapılan değerlendirme sonucunda Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi Ali Akdeniz birinci, Hasan Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi öğrencisi Yoruba Özgür Onayemi ikinci ve Prof. Dr. Fuat Sezgin Fen Lisesi öğrencisi Elif Aksu üçüncü seçildi. Tüm öğrencilere kitap, ilk üç dereceye giren öğrencilere bir de çeyrek altın hediye edildi.
İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Karipçin, yaptığı kısa konuşmada öğrencileri tebrik etti, haklarını her zaman aramaları, arayabilmek için de kendilerini iyi ifade edebilmeleri için Türkçe'yi güzel konuşabilmeleri gerektiğine vurguda bulundu.
Renginar SALİ

YORUM YAP