Tepki çeken bir uygulama daha

Tepki çeken bir uygulama daha

13.10.2017 10:18:47

Mahkeme kararıyla görevine iade edilen Prof. Dr. Fuat Sezgin Fen Lisesi Müdürü Behçet Aslan'ın bu sefer de dört yıllık yöneticilik süresinin tamamlandığı gerekçesiyle, eğitim-öğretim yılı bitmeden, öğretmen olarak atanması tepkilere neden oldu.

29/11/2014 tarihinde Fuat Sezgin Fen Lisesindeki müdürlük görevinden haksız ve hukuksuz şekilde görevden alınan Behçet Aslan, mahkeme kararı ile 20/09/2017 tarihinde görevine iade edildi.

YETKİLİLERDEN SORULARA YANIT VERİLMEDİ
İddialara göre Aslan, yeniden görevine başladı ancak, okulun eski müdürü İbrahim Muslu da görevine devam etti. Aslan'ın üyesi olduğu Eğitim Sen Sendikası tarafından yapılan basın açıklamasında yaşanan durumla ilgili yetkililere sorular yöneltildi ancak cevap alınamadı. Sorular şu şekildeydi;
1) Yönetici görevlendirme yönetmeliğine göre eğitim öğretim devam ederken 4 yılını tamamlayan okul müdürleri eğitim öğretim yılı sonuna kadar görevlerine devam eder ilkesi Prof. Dr. Fuat Sezgin Fen Lisesi Müdürü Behçet Aslan İçin neden uygulanmıyor?
2) Üyemiz Sayın Behçet Aslan'a kararname ile okula görevlendirildiğinde okulun eski müdürü İbrahim Muslu içinde kararname düzenlenmiş midir?
3) İbrahim Muslu'ya kararname düzenlenmemiş ise okulda iki müdür mü görev yapıyor?
4) Yaşanan bu durum kamu zararına yol açar mı?
5) Üyemiz Behçet Aslan Müdürlük görevinden alındığında yerine tekrar İbrahim Muslu'mu görevlendirilecektir.
6) Behçet Aslan'ın tüm bu hukuksuzları yaşamasında sendika aidiyetinin etkisi var mıdır?
7) Kamu görevini kanunlara göre yapmayanlar keyfi uygulamaları ile suç işlemiyorlar mı?

ÖĞRETMENLİK TERCİHİNDE BULUNMASI GEREKTİĞİ TEBLİĞ EDİLDİ
Sorular cevap bulmadı ancak sendikaya ulaşan bilgiye göre Okul Müdürü Behçet Aslan'ın 4 yıllık görev süresi tamamlandığı için müdürlük görevinin sona erdiği ve öğretmen olarak atanması için tercihte bulunması gerektiği tarafına tebliğ edilecekti. Duyumlar gerçekleşti.

YÖNETMELİĞE RAĞMEN YAPILAN UYGULAMA TEPKİ ÇEKTİ
Eğitim Sen Silivri Temsilciliği tarafından yapılan son basın açıklamasında 22/04/2017 tarih 30046 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği ilgili maddesi yöneticilikte geçen sürenin hesaplanmasın da; en son yapılan görevlendirme tarihinden itibaren aynı ünvanla geçirilen süre dikkate alındığı hatırlatıldı.
Yöneticilik görevinin sona ereceği tarih ders yılının içinde olması halinde dört yıl sürenin dolduğu tarihin içinde bulunduğu tarihi takip eden ders yılının son gününde görevlendirmenin sona ereceği belirtildi. Ancak 2017-2018 eğitim-öğretim yılı sona ermeden, Behçet Aslan Pendik ilçesindeki bir okula öğretmen olarak atandı. Yönetmeliğin ilgili maddesine rağmen, yapılan bu uygulama tepkilere neden oldu. Renginar SALİ

  1. oya oya

    hukuk devleti söylemek ile olmuyor uygulama ile olur guguk devleti olduğumuz için her yerden dışlanıyoruz

YORUM YAP