Tarımsal üretimi ve araştırmaları yerinde gördüler

Tarımsal üretimi ve araştırmaları yerinde gördüler

17.04.2017 10:42:27

Silivri Ortaokulu öğrencileri, Silivri Belediyesi Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi'ni ziyaret ederek burada yapılan çalışmaları yerinde gördü.

Silivri Ortaokulu öğrencileri, öğretmenleriyle birlikte geçen hafta Silivri Belediyesi Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi'nin konuğu oldu. Öğrenciler, yetkililerin rehberliğinde burada yapılan çalışmaları yerinde gördü. Alternatif bitki yetiştiriciliğine yönelik örnekleri incelediler. TÜRAM'da yapılan çalışmalarda toprağımıza uygun 41 çeşit aromatik bitkinin tespit edilip yeni çeşit deneme üretimleri hakkında bilgi edindiler.
Silivri Ortaokulu öğrencileri, burada Silivri Ziraat Odası ile ortaklaşa kurulan Toprak, Bitki ve Su Tahlil Laboratuvarı'nı gezdiler. Bölgemiz çiftçisine destek vermesinin yanı sıra arazisinde aromatik bitki yetiştirmek isteyen üreticilere de analiz raporları doğrultusunda aromatik bitki çeşitlerinin hangisinin daha verimli olacağını bildiren, toprak tahlili ve su analizleri yapan ve halkımıza sağlıklı bir çevrede yaşama ve üretme olanağı sunan laboratuvardaki çalışmalar hakkında bilgi edindiler.
Renginar SALİ

YORUM YAP