Tarih ve kültür dolu bir gezi

Tarih ve kültür dolu bir gezi

26.01.2016 12:57:57

Turgut Reis İlkokulu Gezi Kulübü, Damla Özaksöz rehberliğinde bir İstanbul gezisi düzenledi. İstanbul Akvaryum, Havacılık Müzesi ve Florya Atatürk Köşkü gezi duraklarını oluşturdu.
Dünyanın en büyük tematik akvaryumu Turgut Reis İlkokulu öğrencileri tarafından keyifle gezildi. Dünya denizlerinde yaşayan balık türlerinin içinde bulunduğu, kendi türündeki akvaryumlarla kıyaslandığında; gezi güzergahı, temalandırma, interaktiflik, yağmur ormanı ve yeni nesil teknolojisiyle dünyanın en yenisi olan İstanbul Akvaryumu ilçemiz okul öğrencilerinin beğenisini topladı.
Hava Kuvvetleri Müzesi Turgut Reis İlkokulu öğrencilerinin bir diğer gezi durağı oldu. Türk ve Dünya Havacılığı alanlarında değişik kaynakların bulunduğu kütüphane-arşiv birimi, araç parkı, çocuklara yönelik düzenlenmiş DO 28D-1 uçağı, havacılığı tanıtan ve sevdirmeyi amaçlayan film gösterimi ve çocuk oyun parkı ziyaret edildi.
İlçemiz okul temsilcileri daha sonra Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk'ün bölgeye duyduğu özel ilgi ve zaman zaman gerçekleştirdiği yazlık ziyaretler sonucunda, dönemin İstanbul Belediyesi tarafından yaptırılarak Atatürk'e armağan edilen Florya Atatürk Deniz Köşkü'ne geçti. Türk mimari tarihinde, erken cumhuriyet dönemi mimarisinin simge eserlerinden biri olarak değerlendirilen köşke ilçemiz okul öğrencileri hayran kaldı.
Tarih ve kültür dolu bir geziyi tamamlayan Turgut Reis İlkokulu öğrencileri memnun kaldı.
Renginar SALİ

YORUM YAP