Sultan Aşkın MHP’nin yeni grup sözcüsü oldu

Sultan Aşkın MHP’nin yeni grup sözcüsü oldu

6.07.2020 14:17:19

Cumhur İttifakı ortaklarından AK Partililerin kendi grubuna dönüşü ile beraber, MHP'nin yeni Grup Sözcüsü Sultan Aşkın oldu. Temmuz meclisinde grubu adına Aşkın söz alarak salgın ve ay içerisinde kaydedeceğimiz özel günler ve de anlamlarına değindi.

AK Partili meclis üyelerinin kendi gruplarına dönüşünden sonra MHP'nin Grup Sözcüsü Sultan Aşkın oldu.

SALGINLA MÜCADELE BAŞARISI İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ

Aşkın, Grubu adına söz alarak şu konuşmayı yaptı: “Malumunuz olduğu üzere koronavirüs nedeniyle üç aylık bir mecburi aradan sonra ilk meclis toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Koronavirüs tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de sıkıntılı bir süreçten geçmemize neden oldu. Ülkemiz diğer ülkelere nazaran bir süreci çok daha iyi idare ve kontrol etmiştir. Bu nedenle başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, İçişleri Bakanımıza, Sağlık Bakanımıza ve hükümetimiz diğer yetkililerine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Yaşanan bu süreçte belediyemiz de gece gündüz çalışarak Silivri halkımızın yanında oldu. Bu vesile ile başta Belediye Başkanımız olmak üzere tüm belediye çalışanlarımıza da sonsuz şükran ve teşekkürlerimi sunuyorum.

Son olarak da bu süreçte gecesini gündüzüne katan sağlık çalışanlarımız ile hizmet sektörü çalışanlarımıza teşekkürlerimi sunmak istiyorum. İyi ki varsınız diyorum. Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, tedavisi devam edenlere de acil şifalar diliyorum.

TEMMUZ AYININ ÖNEMLİ GÜNLERİ

Temmuz ayının önemli günlerine geçmeden önce bildiğiniz gibi bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız ile 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı Koronavirüs tedbirleri kapsamında, sosyal mesafe kuralına uyularak kutlandı. Önümüzdeki yıllarda bayramlarımızı her zamanki coşkuları ile kutlamaya devam etmemiz temennisi ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız ile 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı buradan bir kez daha kutluyorum.

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, Temmuz 1926'da kabul edilen Kabotaj Kanunu'nda “daha önceden yabancılara açık olan bu faaliyetleri bundan böyle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının yapabileceğini belirtmiştir.” Bu nedenle Türkiye'nin karasularında egemenlik ve bağımsızlığın ilan ettiği gün her yıl Kabotaj Bayramı olarak kutlanıyor.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü; 15 Temmuz 2016'da ülkemizde yaşanan vatanımıza, ülkemize, bayrağımıza kasteden hain darbe girişimi sırasında hayatını kaybederek şehit olan ve yaralanarak gazi olan vatandaşlarımızı anmak için 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü olarak ilan edildi. 15 Temmuz hain darbe girişiminde kahramanlık destanı yazan şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize sağlık ve şifalar diliyoruz.

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı;  Gazeteciler ve Basın yayın organları halkı bilgilendirme noktasında çok önemli bir kamu görevini yerine getirmekte. Yaptıkları görev çok değerli ve çok kıymetli. Günün her saatinde, mesai kavramı gözetmeksizin büyük bir özveriyle çalışan yerelden ulusala tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutluyorum.

2 Temmuz Madımak katliamında hayatlarını kaybeden vatandaşlarımızı bir kez daha üzüntüyle anıyor, Allah'tan rahmet diliyorum.

Bu yıl Temmuz ayının son günü mübarek Kurban Bayramımızın ilk günü. Bayramlar berekettir, umuttur diyor bu vesileyle sağlıklı bayramlar geçirmemiz temennisiyle herkesin mübarek Kurban Bayramı'nı kutluyorum.”

Sevginar SALİ

YORUM YAP