Süheyl Kırkıcı: Tarafımız Silivri halkıdır

Süheyl Kırkıcı: Tarafımız Silivri halkıdır

8.09.2020 11:32:23

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Seymen ile ilgili Avrupa Yakasındaki Örnek Köy Projesi sözünü gündemde tutmaya devam eden CHP Grup Sözcüsü Süheyl Kırkıcı Eylül oturumunda konuyla ilgili takip ile hassasiyetlerini yeniledi.

“Arkadaşlarımız geçen hafta yaptıkları görüşmelerde İBB Başkanı İmamoğlu'na bunu ilettiler ve bunun çalışması başladı” diyen Kırkıcı, “Başkanımız ve meclis üyesi arkadaşlarımdan da bu konunun canlı tutulmasını özellikle rica ediyorum. Burada bizim tarafımız bellidir. Tarafımız köy, köylü halk, Silivri halkıdır. Asla Büyükşehir Belediye Başkanı bizim partinin adamıdır ne dediyse unutup gidelim diye bir düşüncemiz yok ve olamaz” şeklinde konuştu.

CHP Grup Sözcüsü Süheyl Kırkıcı'nın Silivri meclisinde de dillendirdiği Seymen'e Örnek Köy Projesi hakkında Eylül oturumunda söyledikleri şöyle: “Seymen Katı Atık Tesisinin köylerimizde neden olduğu tahribatı görüyoruz. Gerek Büyükşehir, gerek yerel belediyemiz tarafından çok fazla ilgilenilmediği ifadeleri geldi. Bu konuda kimseyi suçlama derdinde değilim. Hepimizin köylülerin çığlığını duymamız gerekiyor. Örneğin Seymen köyü hiçbir yatırım hiçbir katkı almış değil. Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarımla birlikte daha önce bir ziyaretinde İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu'nun, “Anadolu'da bir tane yaptık, bir de Trakya bölgesinde bir Örnek Köy Projesini hayata geçireceğiz” sözünü değerlendirerek bunun takipçisi olmayı hedefledik. Arkadaşlarımız geçen hafta yaptıkları görüşmelerde İBB Başkanı İmamoğlu'na bunu ilettiler ve bunun çalışması başladı. Örnek Köy Projesi'nden kasıt üretim, tüketim, pazar ve meydan kurulması, yol, kaldırım, kütüphaneye kadar diğer hizmet alanlarının oluşturulması olarak görmek gerekir. İstanbul'dan insanlar o köye gelip oradaki pazardan alışveriş yapacakları, köy halkıyla sohbet edebilecekleri güzel bir çalışma olarak değerlendirmek lazım. Umarım gerçekleştirebiliriz. Belediye Başkanımız ve meclis üyesi arkadaşlarımdan da bu konunun canlı tutulmasını özellikle rica ediyorum. Burada bizim tarafımız bellidir. Tarafımız köy, köylü halk, Silivri halkıdır. Asla Büyükşehir Belediye Başkanı bizim partinin adamıdır ne dediyse unutup gidelim diye bir düşüncemiz yok ve olamaz.”

Sevginar SALİ

 

YORUM YAP