Söyler Teknik’ten güvenilir ve kaliteli epoksi hizmeti

Söyler Teknik’ten güvenilir ve kaliteli epoksi hizmeti

18.05.2017 10:57:37

Söyler Teknik 15 yıldır sürdürdüğü endüstriyel boya uygulamaları epoksi zemin kaplama hizmetini Silivri ofisinden devam ettiriyor.

Oğlu Cem Söyler ile birlikte 2002 yılından bu yana Söyler Teknik olarak endüstriyel boya uygulamaları epoksi zemin kaplama işi yaptıklarını anlatan Zafer Söyler, boru hatları, yalıtkan zemin kaplamaları (elektrik geçirmez) trafik ve yol çizgi boyaları, çelik konstrüksiyon yüzey temizliği ve depolama tanklarına epoksi kaplama hizmeti sunduklarını ifade etti.
Silivri'de, Mimar Sinan Mahallesi, İnönü Caddesi, Marmara Siteleri, No: 76/B adresinde bulunan ofislerinden sağladıkları hizmetler hakkında paylaşımda bulunan Zafer Söyler, şöyle konuştu: “2002 yılında bir şahıs firması kurduk ve epoksi zemin kaplamaları uyguluyoruz. Depolama tanklarını epoksi kaplama yapıyoruz. Asit odaları, yol çizgi boyaları, endüstriyel makinaların boyanması ve buna benzer epoksi sistem boyaları uygulama hizmeti veriyoruz. Yapmış olduğumuz işin özü; metali korumak. Paslanmış metali, paslarından arındırıp korumak; işimizin amacı bu.
Gıda sektöründe hijyen gerektiren tüm zeminlerde, hastanelerde, ilaç fabrikalarında, asit odalarının zeminini epoksi kaplıyoruz. Hatta bunun kanuni bir gerekçe olduğu da söyleniyor.”
Yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Söyler, “Trakya elektrik santrali, Uni Mar Enerji Santrali Marmara Ereğlisi, Adapazarı Vagon Sanayi, Eskişehir Vilayet Binası, Sanovel İlaç Fabrikası, Lara Kozmetik, Hakan Plastik, Penti Çorap Fabrikası, Şölen Çikolata Fabrikası çalıştığımız firmalar arasında ayrıca un fabrikaları, ilaç fabrikaları, ameliyat odaları, show romlar, gemiler, gıda fabrikaları müşterilerimiz ve çalışma alanlarımızın arasında” dedi.
“İşimiz mühendislik gibi, hava şartları, uygulama, koruyucu ekipmanlar çok önemli maske ile çalışılır. Öldürücü zehirli boyalardır. Çok özel çalışma kıyafetlerimiz vardır” aktarımında bulunan Zafer Söyler, Silivri'de sundukları hizmet konusunda firmalara etkin bir şekilde yardımcı olmaya hazır olduklarını belirtti.

EPOKSİ ZEMİN KAPLAMA NEDİR?
Termosetler grubundan kimyasal bir reçinedir. Suya, asite ve alkaliye karşı direnci çok iyidir. Zamanla özelliklerini kaybetmez. Epoksi sistemi, epoksi reçinesi ve bir kürlenme ajanından meydana gelir. Epoksi zemin kaplama reçinesindeki tekil moloküller (monomers) kürlenme ajanı (hardener) ile birleşerek uzun zincirleme molekül bağları oluşturur (polymer). Bu birleşim; karışım kürlendiğinde sert bir polymer meydana getirir. Genellikle iki komponentli olan epoksiler, diğer termoset plastikler gibi belli süre sonra sıvı halden katı hale geçer ve takip eden ortalama 24 saat içinde kurumaya başlar (üzerine basılabilecek kadar) ve yaklaşık 7 gün içinde final sertliğine ulaşır.

EPOKSİ NEDİR VE
NERELERDE UYGULANIR?
Yapıların çevresel etkilere karşı dayanıklı hale getirilmesi her zaman yapı sektörünün en önemli tartışma ve araştırma konularından biri olmuştur. Epoksi zemin kaplama her türlü kara ve deniz yapısında, doğanın (rüzgar, fırtına, dalga, ısıl değişimler, donma-çözünme, kirlenme, kimyasal etkiler, vs.) ve sanayinin (mekanik, fiziksel ve kimyasal) en kötü koşullarına karşı yapı zeminlerini (iç ve dış) estetik malzemelerle kaplayarak korumak için geliştirilen teknolojik yapı malzemesi grubudur. Bunların yanı sıra, üstün yapışma özelliği, mekanik ve fiziksel dayanımlarından dolayı değişik yapıdaki inşaat malzemelerini birbirine yapıştırmak ve tutturmak için de kullanılan epoksi malzemeler bulunmaktadır.

EPOKSİ ZEMİN
KAPLAMA
UYGULAMALARININ
GENEL ÖZELLİKLERİ
ŞÖYLE
SIRALANABİLİR:
•Kimyasallara karşı dayanıklıdır.
•Sürtünmeye ve aşınmaya karşı dayanıklı zeminler oluşturur.
•Dekoratif uygulamalarda geniş bir renk yelpazesine sahiptir.
•Kolay temizlenir, hijyeniktir. Agrega ilavesi ile kaymaz bir zemin elde edilebilir.
•Yağ ve kimyasallara karşı dirençlidir.
•Estetiktir.
•Solvent içermez.

Epoksi, genel olarak, beton zeminlerin partiküler bir kaplama düzlemi oluşturulmak sureti ile korunması, tamiri ve dekoratif bir görünüm verilmesi amacıyla kullanılan bir ürün grubudur. Bu özelliklerinden dolayı, çok geniş bir alanda; sağlam, dekoratif, sıhhi kimyasal ve fiziksel dayanımları çok yüksek, hem uygulama ve hem de sonraki kullanım ömrü içinde insan sağlığına zararsız zeminlerin imalatında her geçen gün daha da artan bir taleple kullanılmaktadır. Yapı sektörünün her geçen gün daha bilimsel ve teknolojik metotlara yönelmek ihtiyacı, uzmanlaşmış bilimsel ve teknik kadrolarla üretilen ve uygulanan ürünlerin daha da yaygınlaşarak kendilerine zemin hazırlaması şansını ve zorunluluğunu dayatmaktadır.
Bu çerçevede epoksi ürün grubu gelecekte çok daha fazla tanınacak, kullanılacak ve sevilecek “modern” yapı malzemelerinin başında gelmektedir.
Daha fazla bilgi için Söyler Teknik'e
0 212 728 55 31 nolu telefondan,
Zafer Söyler'e 0542 816 68 39 nolu
hattan, Cem Söyler'e de
0544 566 06 60'tan ulaşabilirsiniz.
Haber Merkezi

YORUM YAP