Şimşek, Durakoğlu’nun listesinde

Şimşek, Durakoğlu’nun listesinde

21.10.2016 10:00:07

İstanbul Barosunda 2014 yılı Ekim ayında yapılan Baro Genel Kurulunda ilk defa Ümit Kocasakal'ın teklifi ile yönetim kurulu üyesi olarak seçilen Necmi Şimşek bu defa Mehmet Durakoğlu'nun listesinden 2. defa yönetimde yer almaya aday. Ümit Kocasakal'ın yeniden aday olmadığı yarışta 5 grup yarışacak; sonuç baronun yeni üyelerini belirleyecek.

İstanbul Barosu'na kayıtlı 35 bin avukat bu hafta sonu yeni başkan ve yönetimi belirlemek üzere sandığa gidecek. Seçimlerde baro başkanı olabilmek için yarışacak 5 aday var. Hukukun Üstünlüğü Grubu adına Mehmet Sarı, Özgürlükçü Çağdaş Hukukçular adına Several Ballıkaya Çelik, Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu adına Mehmet Durakoğlu, İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu adına Ali Rıza Kaplan ve Avukat Hakları Grubu adına Ömer Kavili başkanlık için kıyasıya bir mücadele verecek.


MEHMET DURAKOĞLU: SİYASETÇİLERİN BU KADAR ÇOK HUKUK KONUŞTUĞU ORTAMDA BİZ DE SİYASET YAPACAĞIZ
(Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu)
Eski başkan Ümit Kocasakal yönetiminde başkan yardımcılığı görevini üstlenen ve desteğini alan Mehmet Durakoğlu, ‘Kaldığımız Yerden Devam' sloganıyla İstanbul Baro Başkanlığı için adaylık kampanyasını yürütüyor. Durakoğlu'nun listesinde Silivrililerin yakından tanıdığı Avukat Necmi Şimşek de yer alıyor. Durakoğlu seçimler konusunda şu açıklamalarda bulundu: “Henüz 15 Temmuz olmamıştı, cemaate karşı en etkin mücadeleyi yürüten kurumların başında baro geliyordu. Ergenekon ve Balyoz dosyalarındaki tavrı da bunun en bariz göstergesiydi. Açık bir şekilde siyaset yapmayı sürdüreceğiz. Siyasetçilerin bu kadar çok hukuk konuştuğu bir ortamda, hukukçuların da siyaset konuşmasını eleştirmek doğru değil. Baronun ihtiyacı olan sosyal tesisin ikincisini gerçekleştireceğiz. Avukatlara yönelik huzurevi projemiz var. Adliyeler arası servislerimizi çoğaltacağız.”

YORUM YAP