Silivrispor Kulüp Başkanı Akgün Duru, Konuşan Gazete'de Sevginar Sali ve Fatma Sarıbıyık Yıldırım'ın konuğu oldu. Yeni dönem hedeflerinden kulübün ekonomik yapısına, 1957 Üye Kampanyası'ndan haftalık sponsorluk modeline, futbol dışındaki branşlardan sezonun ilk maçına kadar önemli açıklamalarda bulunan Duru, “Silivrispor bizim değil, hepimizin. Silivri'nin kulübü. Hepimiz el birliğiyle destek vermeliyiz” çağrısında bulundu.
Silivrispor'da olağanüstü genel kurulun ardından yeniden başkanlık görevini üstlenen Akgün Duru, Konuşan Gazete'de kulübün yeni dönem yol haritasını anlattı. Duru, geçmişte yaşanan tartışmaları geride bırakmak istediklerini belirterek son kongreyi bir milat olarak gördüklerini söyledi.
“GEÇMİŞİ GERİDE BIRAKMAK İSTİYORUZ”
Son bir yılda Silivrispor hakkında çok şey konuşulduğunu belirten Duru, artık enerjilerini kulübün geleceğine yönelteceklerini söyledi.“Geçmişle ilgili artık konuşmak istemiyoruz. Son bir yılda özellikle çok şey konuşuldu, yazıldı, çizildi. Artık onların hepsini geride bırakmak istiyoruz” diyen Duru, yapılan hatalardan ders çıkararak Silivrispor'u hak ettiği yere taşımak istediklerini vurguladı.
“SİLİVRİSPOR SADECE FUTBOLDAN İBARET DEĞİL”
Silivrispor'un yalnızca bir futbol takımı olarak değerlendirilmemesi gerektiğini vurgulayan Duru, önceki başkanlık döneminde kadın voleybol takımından yüzme kurslarına, yelkenden basketbola kadar farklı branşlarda çalışmalar yaptıklarını hatırlattı.Yeni dönemde de futbolun kulübün lokomotifi olmaya devam edeceğini ancak diğer branşların yeniden güçlendirileceğini söyleyen Duru, kadın voleybolunun daha etkin hale getirileceğini, Silivri Akademi ile basketbol konusunda görüşmeler yaptıklarını ve Silivri'nin bir sahil kenti olması nedeniyle deniz sporlarına yönelik de çalışma yapmak istediklerini açıkladı.
ÖNCELİK EKONOMİK YAPI
Kulübün önündeki en büyük sorunun ekonomik tablo olduğunu ifade eden Duru, yeni projelerin hayata geçirilebilmesi için öncelikle mali yapının sürdürülebilir hale getirilmesi gerektiğini söyledi.
Transfer çalışmalarına geç başlamak zorunda kaldıklarını ve ekonomik koşullar nedeniyle düşük bütçeli bir takım oluşturduklarını anlatan Duru, “Keşke bir 15 günümüz daha olsaydı, daha hazır hale gelirdik” dedi. Buna rağmen sezonun ilk maçına mümkün olduğunca hazır çıkmak için çalıştıklarını belirtti.
1957 ÜYE KAMPANYASINDA 500 YENİ ÜYE
Duru, yönetimin başlattığı 1957 Üye Kampanyasının yalnızca ekonomik gelir sağlamayı değil, Silivrispor'u yeniden Silivri halkıyla bütünleştirmeyi hedeflediğini söyledi.
Kulübün yaklaşık 1200 kayıtlı üyesi bulunmasına rağmen son genel kurula yalnızca 145 üyenin katıldığına dikkat çeken Duru, eski üyeleri aidatlarını ödeyerek bilgilerini güncellemeye çağırdı. Yeni tüzükle birlikte bir yıl içinde üç kez aidatını ödemeyen üyelerin üyeliğinin düşeceğini de açıkladı.
Kampanyaya ilginin yüksek olduğunu söyleyen Duru, şu ana kadar yaklaşık 500 yeni üyeye ulaştıklarını belirterek Silivrililere kulübe üye olma ve yönetime doğrudan ortak olma çağrısı yaptı.
“SİLİVRİSPOR'U AMBULANSA KOYDUK”
Duru'nun söyleşideki en dikkat çekici ifadelerinden biri ise kulübün mevcut durumunu anlattığı benzetme oldu.Başkanlığa aday olma sürecini anlatan Duru, Silivrispor'un içinde bulunduğu tabloya kayıtsız kalamadıklarını belirterek şu mesajı verdi:“Silivrispor can çekişiyordu. Biz onun orada ölmesini bekleyemezdik. Bizim onu iyileştirmeye tek başımıza gücümüz yok. Ama Silivrispor'u ambulansa koymaya gücümüz var. Biz ambulansa koyduk, hastaneye de götürdük. Artık oradaki tedaviyi, hayata döndürmeyi Silivri halkıyla hep birlikte yapmamız lazım.”
HER HAFTA FARKLI GÖĞÜS SPONSORU
Silivrispor yönetiminin yeni dönemde uygulamaya koyduğu dikkat çekici projelerden biri de haftalık sponsorluk modeli oldu.
Yıllık ana sponsorluk için işletmelerden yüksek bedeller istemek yerine sponsorluğu haftalara böldüklerini açıklayan Duru, firmaların haftalık 200 bin TL karşılığında takımın göğüs sponsoru olabileceğini söyledi. Forma sırtı, kolu ve şort gibi diğer reklam alanlarının da ayrı ayrı değerlendirileceğini belirten Duru, sistemin tüm sezon boyunca uygulanması halinde ciddi bir gelir yaratabileceğini ifade etti.
Duru, sezonun ilk haftasında Final Okulları, ikinci haftasında Odak Okulları, üçüncü haftasında ise Usül Döner ile sponsorluk konusunda anlaşma sağlandığını açıkladı.
“SİLİVRİSPOR BİZİM DEĞİL, HEPİMİZİN”
Sponsorluk politikasında önceliği Silivri'deki işletmelere vermek istediklerini belirten Duru, kulübün ekonomik gücünün de kent içerisinden oluşturulabileceğine inandığını söyledi.
“Silivri'nin takımına, Silivri'nin kulübüne Silivri esnafı yeter. İş insanlarımızın da bize destek vereceğine inanıyorum” diyen Duru, “Silivrispor bizim değil, hepimizin. Silivri'nin kulübü, hepimiz el birliğiyle destek vermemiz lazım” ifadelerini kullandı.
İLK MAÇ ÖNCESİ TRİBÜN ÇAĞRISI
Söyleşinin sonunda 7 Eylül 2026 Pazar günü saat 17:00'da kulübün sezon için ilk karşılaşmasına ilişkin Silivrililere çağrıda bulunan Akgün Duru, Müjdat Gürsu Stadı'nda oynanacak karşılaşmada sonuçtan önce tribünlerde oluşacak birlikteliği önemsediklerini söyledi.
Duru, özellikle kadınları ve çocukları tribünlere davet ederek, Silivrispor'un sezon boyunca oynayacağı maçların kadınlar ve çocuklar için ücretsiz olacağını açıkladı.
“Özellikle kadınlar ve çocuklara çağrıda bulunuyorum. Lütfen gelin, siz bizim başımızın tacısınız. Gelin Silivrispor'a, bu kulübe, hepimize destek verin” diyen Duru, Silivrispor taraftarlarını tribünleri doldurmaya çağırdı.
Duru, çağrısını “Başta hanımefendiler ve çocuklar olmak üzere herkesi Müjdat Gürsu Stadı'na davet ediyoruz” sözleriyle yineledi.
Haber Merkezi






