Silivri’ye göçün olumsuz etkisini kanıtladılar ve kazandılar

Silivri’ye göçün olumsuz etkisini kanıtladılar ve kazandılar

2.03.2018 09:51:39

Atatürk Anadolu Lisesi takımı, göçün Silivri'yi olumsuz etkilediğini sunduğu güçlü örneklerle jüriye ikna ederek Münazara Yarışması'nın birincisi oldu.

2017-2018 Eğitim-öğretim yılı Liseler Arası Münazara Yarışması'nın finali dün Yaşar Kemal Sergi Salonu'nda yapıldı. Rakiplerini eleyerek final turuna kadar yükselen Atatürk Anadolu Lisesi ve Necip Sarıbekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi takımlarını desteklemek üzere yöneticileri, öğretmenleri ve öğrencileri hazır bulunurken, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, Belediye Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu, AK Parti İlçe Başkan Vekili Elif Koryürek, Meclis Üyeleri Tamer Şişman ve Ali Vural, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Erdal Aslan ve Osman Kesici, Kültür Müdürü Meral Terlikçi, diğer okul yöneticileri de yarışmayı izledi.
Liseler Arası Münazara Yarışması Yürütme Kurulu, jüri ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Büro sorumluluğunda gerçekleştirilen yarışmanın finali Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda Saygı Duruşunda bulunarak, akabinde İstiklal Marşı'mızın okunmasıyla başladı.

GÖÇÜN OLUMSUZLUKLAR ETKİLERİ ÜSTÜN GELDİ
Ayşe Demir, Fahrettin Mustafa Işık ve Yağmur Afacan'dan oluşan Atatürk Anadolu Lisesi ile Miray Solak, Edanur Balcı ve Hasan Filiz adlı öğrencilerden oluşan Necip Sarıbekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi münazara takımları yerlerini aldı.
Necip Sarıbekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri “Göç Silivri'yi Olumlu Etkiler” tezini, Atatürk Anadolu Lisesi takımı ise “Göç Silivri'yi Olumsuz Etkiler” antitezini örneklerle savundu. Göçün olumlu etkileri, olumsuz etkilerinden zayıf kaldı. Atatürk Anadolu Lisesi öğrencilerinin yaptıkları araştırmalar sonucunda Silivri'de yaşanan göçle birlikte alt yapı yetersizliği, ulaşım zorlukları, çevre kirliliği gibi birçok can alıcı örneği sunarak, bir yandan izleyenler arasında bulunan siyasilere taş atarken, diğer yandan da jüri üyelerini ikna ettiler. Jürinin verdiği puanlar sonucunda Atatürk Anadolu Lisesi takımı 2017-2018 eğitim-öğretim yılı Liseler Arası Münazara Yarışması'nın birincisi oldu.
Final turunda yarışan Atatürk Anadolu Lisesi ve Necip Sarıbekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve okul yöneticilerine Başarı Belgeleri ve hediyeleri takdim edildi.

BALCIOĞLU: GÖÇÜ ENGELLEYEMEYİZ AMA İNSANLARI İNSANLIKTAN GÖÇ ETMELERİNİ ENGELLEYEBİLİRİZ”
Belediye Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu, gençlerin fikirlerini dinlemekten büyük bir keyif aldığını, onlarla gurur duyduğunu dile getirdi. “Göçü engelleyemeyiz ama insanları insanlıktan göç etmelerini engelleyebiliriz. Silivri'ye değer kattınız. Silivri sizlerle güzel.” diyerek sözlerini noktaladı.
Renginar SALİ

YORUM YAP