Silivri’nin ilk bayan yurdu açıldı

Silivri’nin ilk bayan yurdu açıldı

24.07.2017 09:44:34

Okuyan ve çalışan bayanlara yönelik olan Sevil Kız Apart, dün yapılan açılışla birlikte hizmete girdi.

Okuyan ve çalışan bayanlara yönelik Silivri'mizin ilk yurdu, Yeni Mahalle, General Ali İhsan Türkkan Caddesi, No: 5 (KİPA – Devlet Hastanesi yanı) adresinde dün resmi açılışını gerçekleştirdi. Sevil Bulat'ın sahipliğinde Sevil Kız Apart ismini taşıyan yurdun açılışına Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Tamer Şişman, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Silivri Sanayi Kooperatifi Sitesi Başkanı Ercan Çalışkan, Silivri Şoförler Odası Başkanı Recep Akıncı davetliler arasında yer aldı.

IŞIKLAR, YURT SAHİPLERİNE KAMUOYU VE ÖĞRENCİLER ADINA TEŞEKKÜR ETTİ
Açılışta konuşan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ilçemizde kız yurtlarının büyük ihtiyaç olduğu, açılan Rumeli Üniversitesi ve ileride Fenerbahçe Üniversitesi ve diğer yükseköğretim kurumlarının başvurularının olduğunu ve de gelmeleriyle birlikte öğrenci nüfusunun artacağını ve yurt eksikliğinin daha fazla hissedileceğinden söz etti.
Özellikle kız öğrencilerinin daha zor koşullara maruz kaldığını dile getiren Işıklar, tesisin kız yurduna çok uygun olduğunu ve isabetli bir kararın verildiğini paylaştı. İhtiyacın fazla olduğundan kapasite olarak yetmeyeceğini de sözlerine ekledi. Işıklar, teşvik edici olacağını söyleyerek hayırlı uğurlu olmasını diledi ve kamuoyu ile öğrenciler adına sahiplerine teşekkür etti. Öğrencilerin huzur içinde oturacakları, eğitim alabilecekleri, yardımlaşmayı, dayanışmayı ve dostluğu yaşayabilecekleri, üniversite öğrenci kimliğinin getirdiği diyalogların kurulacağı ve yurdun katkı yapacağına olan inancını paylaştı.

SEVİL KIZ APART, OKUYAN VE ÇALIŞAN BAYANLARA YÖNELİK
Sevil Kız Apart sahibi Sevil Bulat, yurdun okuyan ve çalışan bayanlara yönelik 170 kapasiteli, 2-3-4 kişilik odalardan oluştuğu, yemek, güvenlik hizmetinin verileceğini paylaştı. Öğrenci ailelerinin isteği üzerine, akşam girişleri hakkında mesajla kendilerine bilgi verilebileceği, bu tarz taleplerin dikkate alınacağı dile getirildi. Yurtla ilgili üniversite öğrencileri tarafından telefonlar almaya başladıklarını, kayıt tarihlerinde geleceklerini paylaşan Sevil Bulat, 30'a yakın çalışan bayanların da taleplerinin olduğunu açıkladı.
Açılışın ardından Sevil Kız Apart sahipleri tarafından konuklara gezdirildi. Misafirler, hayırlı olsun dileklerini ilettiler.
Haber:
Ersin Ergin

YORUM YAP