İYİ Parti Silivri İlçe Başkanı Mert Erişken, hazine arazilerini kullanan çiftçilerden talep edilen ecrimisil bedellerinin indirimini değerlendirdi.
İYİ Parti Silivri İlçe Başkanı Mert Erişken, hazine arazilerini kullanan çiftçilerden talep edilen ecrimisil bedellerinin yaklaşık 15 bin TL'den 2 bin 500 TL seviyesine düşürülmesini olumlu bir gelişme olarak değerlendirdi.
Yazılı bir açıklama yapan Erişken, artan maliyetler karşısında üreticinin desteklenmesinin tarımsal üretimin devamlılığı açısından önemli olduğunu belirtti. Ancak bölgedeki sorunların yalnızca ecrimisil bedelleriyle sınırlı olmadığını ifade eden Erişken, taş ocaklarının tarım alanları ve su kaynakları üzerinde baskı oluşturduğunu, çeşitli projeler nedeniyle orman alanlarının da zarar gördüğünü söyledi.
Tarım arazilerinin korunması, hazine arazilerinin üreticiler lehine değerlendirilmesi ve çevresel tehditlerin azaltılması gerektiğini vurgulayan Erişken, yapılan indirimin çiftçiler için yeni düzenlemelerin önünü açmasını temenni etti.
Erişken, “İYİ Parti Silivri İlçe Başkanlığı olarak üreticimizin, köylümüzün ve doğamızın hakkını savunmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Sevginar SALİ






