Silivri Cemevi, aşure lokması verdi

Silivri Cemevi, aşure lokması verdi

25.09.2018 10:19:02

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Silivri Şubesi tarafından Silivri Cemevi'nde Muharrem ayında tutulan “Yas-ı Matem” orucunun sona ermesi nedeniyle aşure lokması verildi. 

Aleviler için kutsal günlerden sayılan ve matem ayı olarak da kabul gören Muharrem ayının bitimiyle birlikte verilen Aşure Lokması, 23 Eylül Pazar günü, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Silivri Cemevi Başkanı Süheyl Kırkıcı'nın ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Her kesimden yoğun bir katılımın olduğu programda vatandaşlara lokma duasından sonra etli pilav ve aşure ikramında bulunuldu.

KATILIM YOĞUN OLDU
Yapılan lokma dağıtımına CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil, Silivri Belediye Başkan Yardımcıları Bora Balcıoğlu ve Hasan Solak, Demokrat Parti İlçe Başkanı Halide Avlu, AK Parti Silivri İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, İYİ Parti İlçe Başkan Vekili Nedim Dündar ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Yeni Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Ercan Çalışkan, Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Ercan ile Silivrili muhtarlar, Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Hakan Kocabaş, Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, meclis üyeleri, Alevi kanaat önderleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

KIRKICI: KERBELA, ZULME KARŞI DURUŞUN SİMGESİDİR
Hacı-Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Silivri Şube Başkanı Süheyl Kırkıcı, Kerbela Şehitlerini Anma ve Aşure Lokması etkinliğinde yaptığı konuşmada, “Bu matem haksızlığa karşın hakkın, kötülüğe karşı iyiliğin yanında olmak içindir. Bu matem Kerbela önünde susuz bırakılan çocukların gözyaşıdır ayrıca. Günümüzün kerbelaları son bulsun diye bu matem, bu oruçlar. Cemevimizde 12 gün boyunca oruç lokmaları paylaşıldı. Muharrem sohbetleri yapıldı. Yüzlerce can Cemevimize elektrik, su, çimento, demir gibi tesisat malzemeleri bağışı yaptı, yüreklerini, emeklerini koydular. Belediyemizin de katkıları ile Cemevimizin yapımı devam ediyor. Belediye Başkanımız Özcan Işıklar başta olmak üzere ekip arkadaşlarına ve tüm emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Bu Cemevi gönlü barıştan ve sevgiden yana olan herkese açık olacaktır.” dedi.
Haber MERKEZİ

YORUM YAP