Silivri Belediye Başkanı Balcıoğlu: En büyük başarımız dokunduğumuz hayatlar ve sahip çıktığımız topraktır

Silivri Belediye Başkanı Balcıoğlu: En büyük başarımız dokunduğumuz hayatlar ve sahip çıktığımız topraktır

25.02.2026 13:28:17

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, iki yıllık görev süresinde en çok gurur duyduğu icraatın asfalt ya da bina olmadığını söyledi. “Belediyenin asli görevlerini lütuf gibi anlatmam. Benim için en büyük başarı; sosyal adaleti yeniden inşa etmek ve Silivri'nin bereketli toprağına sahip çıkmaktır” dedi.
Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, Kaan Göktaş'ın hazırlayıp sunduğu “Gündem Siyaset” programında“İki yıllık hizmet döneminizde en önemli icraatınız neydi?” sorusuna yanıt verdi.
“ASLI GÖREVLERİ LÜTUF GİBİ ANLATMAM”
Göreve geldikleri günden bu yana 30 bin ton asfalt döktüklerini, yeni yollar açtıklarını, parklar ve tesisler yaptıklarını belirten Balcıoğlu, Silivri'nin İstanbul'un yüzölçümü en büyük ilçesi olduğuna dikkat çekerek: “Silivri'de iki mahalle arası 70 kilometre. Şişli 15 kilometrekare, Beşiktaş 11, Beyoğlu 10 kilometrekare. Biz burada 30 bin ton asfalt döktük; Beyoğlu'nu, Şişli'yi, Zeytinburnu'nu baştan inşa ederdik. Ama bunlar vizyon projesi değil. Zaten bir belediyenin yapması gereken asli görevlerdir. Halkın vergisi yine halka hizmet olarak dönüyor. Kimse cebinden yapmıyor” dedi.
“BU ŞEHİRDE GÜVEN DUYGUSUNU YENİDEN İNŞA ETTİK”
Balcıoğlu, kendisini en huzurlu hissettiren iki başlık olduğunu belirterek şunları söyledi:“Birincisi; bu şehirde güven duygusunu ve sosyal adaleti yeniden inşa etmemizdir. Belediyenin o soğuk duvarlarını yıktık. Dar gelirli ailelerimizin, öğrencilerimizin, emeklilerimizin ‘Arkamda kapı gibi Silivri Belediyesi var' demesini sağladık.”
Kent Lokantası, taziye evi, öğrenci bursları, yeni açılacak kreş, Silivri tarihinde ilk kez hayata geçirilen kız öğrenci yurdu, emekli lokalleri, öğrencilere sabah çorbası ve kahvaltı desteği gibi projeleri hatırlatan Balcıoğlu, belediyeye ait tarım arazilerinden elde edilen un ve ayçiçek yağının ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını ifade etti.
“En büyük projemiz dokunduğumuz hayatlardır. Bugün toplumun küçük başarı hikâyelerine ihtiyacı var” dedi.
“BETONA DEĞİL TOPRAĞA YATIRIM”
İkinci büyük gururunun ise tarımsal üretime verilen destek olduğunu vurgulayan Balcıoğlu, 30 yıllık bir üretici olarak toprağa sahip çıkmanın önemine dikkat çekti ve şöyle konuştu: “Silivri İstanbul'un gıda deposu. İstanbul'un gıdasının yüzde 60'ı buradan karşılanıyor. Ekmek, makarna, sebze, meyve… Hepsi bu topraklarda üretiliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte mazot, tohum, gübre, fide ve yem desteği sağladık. Üretenin nefes almasını sağladık. Betona değil toprağa ve insana yatırım yaptık.”
Başkan Balcıoğlu, “İki yıllık görev süremde en büyük onurum; sosyal adaleti güçlendirmek ve bu bereketli toprağa sahip çıkmak olmuştur” ifadelerini kullandı.

Sevginar SALİ

 

YORUM YAP