Silivri Anadolu Lisesi İskoçya’daydı

Silivri Anadolu Lisesi İskoçya’daydı

13.11.2018 10:24:47

Silivri Anadolu Lisesi, Erasmus+ KA229 Okul Ortaklığı Projesi kapsamında İskoçya'ya gitti.

Silivri Anadolu Lisesi, Erasmus+ KA229 Okul Ortaklığı Projesi kapsamındaki ziyaretini İskoçya'nın Glasgow ve Edinburgh şehirlerinde gerçekleştirdi. Avrupa Komisyonu ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından hibe desteği sağlanan ve desteklenen proje için Glasgow Şehir Konseyi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantılar Bellahouston Academy'de başladı.
Hollanda, İtalya, Portekiz, İngiltere, İskoçya ve Türkiye adına Silivri Anadolu Lisesinin katıldığı toplantılarda proje konusuyla ‘Birlikte İletişim Kuralım' bağlantılı bir dizi çalıştay düzenlendi. İngilizce Öğretmeni Utku Ölmez ve Okul Müdürü Levent Gürsoy eğitim öğretim faaliyetlerini yerinde gözlemleme fırsatını buldu.
Akademide gerçekleşen toplantılar, iletişimin farklı çeşitleri ve olumlu davranışların pekiştirilmesinin iletişimdeki önemi konularıyla devam etti. Ayrıca okul içi şiddetin önlenmesinde olumlu davranışların desteklenmesi gerektiği belirtildi.
Ülkemiz adına söz alan Okul Müdürü Levent Gürsoy, “Okul yönetiminde iletişimin önemi” konulu bir konuşma yaptı. Bu konuşmada güvenli ve huzurlu eğitim öğretim ortamında öğrenme faaliyetlerinin daha etkili ve verimli olacağını ve her çocuk için eğitimde fırsat eşitliğinin sağlaması gerektiğine değindi.
Toplantılar ve düzenlenen çalıştaylardan arta kalan zamanlarda tüm ortak okulların katılımıyla kültür mirası ve İskoçya tarihine ışık tutan tarihi bölgelere ziyaretler düzenlendi. Bu organizasyonda Edinburgh Kalesi başta olmak üzere Kral Yolu, Glasgow Üniversitesi, George Meydanı'nda hatıra fotoğrafları çektirdiler.
Levent Gürsoy, ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiklerini yurda döndükten sonra da edindiklerini deneyimleri idareci ve öğretmen arkadaşlara aktaracaklarını ayrıca uluslararası projelerde yer almamızın son derece önemli olduğunu belirtti.
Haber
Merkezi

YORUM YAP