Sert: Beni bağrınıza basın, Silivri kazansın
AK Parti Belediye Başkan Adayı Tahir Sert, 5 Mart Çarşamba akşamı Büyük Kılıçlı'da mahalle halkıyla buluştu. Sert'e AK Parti İlçe Başkanı Dilek Demiral'ın yanı sıra Osman Topaç, Ahmet Yağcıoğlu, Saffet Sert, İl Genel Meclis Üyesi Halit Girgin, Kadın Kolları Zinnet Demiral, teşkilat mensupları da eşlik edenler arasındaydı. Büyük Kılıçlı'nın mevcut muhtarı Ahmet Mutlu ve eski muhtarı da programda yer aldı.
Büyük Kılıçlı AK Parti Mahalle Sorumlusu Nur Yılmaz'ın selamlama konuşmasından sonra AK Parti İlçe Başkanı Dilek Demiral söz aldı.
DEMİRAL: ÜLKE İSTİKRARI İÇİN KADROLARIN İŞ YAPMA POTANSİYELENİ SORGULAYIN
Programa katılanları selamlayan Demiral, genel seçim atmosferinde yerel seçim yaşamaya çalıştıklarını anlattı. Süreçte yerelde yapılacak projelerden ziyade genel siyasetin konuşulduğunu belirten AK Parti İlçe Başkanı, "Asla bir araya gelmeyecek grup birleşiyor, ülke istikrarımız tehlikede" dedi. Geçmiş dönemlerde büyük ekonomik kriz yaşamamıza sebep olan "Anayasa kitapçığı fırlatılması" gibi olayları hatırlatan Demiral, İMF'in kapısında borç dilenme durumundan ülkemizin AK Parti Hükümetinde kurtulduğunu söyledi ve diğer onursal açıdan elde edilen kazanımlara dair iddiasını örneklerle destekledi, bu istikrarı sağlayan dinamitler ve bunların kaybedilmemesi gerektiğini anlattı.
AK Parti Hükümetinde, Cumhuriyet tarihinde yapılmayan yatırımların kat be kat daha fazlasının gerçekleştirildiğini iddia eden Demiral, sağlık gibi alanlarda devrim niteliğinde hizmetlerin yapıldığını anlattı, üniversite sayısındaki artışa işaret etti.
"Türkiye'nin istikrarını korumasını istemeyen dış güçler olabilir ama bunu bu ülkede yaşayan insanların istemesi kabul edilebilir bir şey değil" diyerek, vatandaşları gerçekleri görmeleri konusunda dikkatli olmaya davet eden Demiral, şöyle konuştu: "Amaç AK Parti'yi zayıflatmak, Tayyip Erdoğan'ı yıkmak. AK Parti bu yerel seçimlerde daha önce aldığı oy oranının bir puan dahi altına düşse istikrarımız bozulacak. Buna müsaade edemeyiz. Bizler Silivri adına hizmet üretmeye geliyoruz. Özcan Işıklar'ın projesi yok, yaptığı tek şey çamur at izi kalsın. Yaptıkları doğru bir siyaset anlayışı değil. Sizden oy istemeye gelen kadroların iş yapıp yapmayacağını sorgulayın, laf üretip üretmediklerine bakmayın. Ülke istikrarımız için vicdanlarınızı dinleyin."
BÜYÜK KILIÇLI’YA YOL MÜJDESİ
AK Parti İlçe Başkan Dilek Demiral, Kadın Kollarının gün içinde mahallede gerçekleştirdiği ev taramasına da değinerek, yollar konusunda iletilen taleplerin ivedilikle İBB Yol Bakım Onarım ekipleri tarafından bir kaç gün içinde giderileceğini belirtti.
SERT: TOPBAŞ YORULMAZ, UZUN MARATON KOŞUCUSUDUR
Büyük Kılıçlı'da konuşan AK Parti Silivri Belediye Başkan Adayı Tahir Sert, öncelikle kendini tanıttı, ziraatçı bir ailenin çocuğu olarak bölge halkının yaşantısına uzak olmadığını anlattı. 30 Mart seçiminin önemli olduğunu vurgulayan Sert, AK Parti Hükümetinin sağlık, eğitim ve adalet konusundaki hizmetlerini Silivri ile kıyaslayarak anlattı.
Belediyecilik algısının artık değiştiğine işaret ederken, kanalizasyon ve park yapımının çok ötesinde bir yerel yönetim anlayışına günümüzde ihtiyaç duyulduğunu aktardı.
2004 - 2009 döneminde AK Partili Silivri Belediyesi sürecinde ilçemizde yapılan hizmetler ve gerçekleştirilen yatırımların önemine işaret eden Sert, Kadir Topbaş'ın da İstanbul'da destan yazdığını ifade etti. "Topbaş, hizmet yaparken, Sarıgül ne yaptı?" diye soran Sert, şöyle konuştu: "İstanbul ilçeleri arasında en büyük bütçeye sahip yerdir Şişli. Hiç bir alt yapı sorunu da olmayan bir bölge. Bu durumda Sargül'ün ilçesinde ne yaptığını bir sorgulayın. İki kere Silivri'ye geldi "Kadir abi yoruldu artık gitsin" demekten başka ne söyledi? Kadir Abi uzun maraton koşucusudur yorulmaz! Bunların projesi yok ancak millete yumruk atarlar. Vatandaş ona sandıkta bir yumruk atacak ki siyasi hayatı bitecek.
"HABERLEŞME VE AĞIRLAMA GİDERLERİNE MİLYONLAR HARCADIYSAN HESABINI SORARIZ!”
Silivri'ye gelelim… Belediyeyi aldılar bir yıl şikayet ettiler çok borç var diye. Oysa 30 Milyon borç ve 15 Milyon alacak vardı. 850 Milyon yatırım yaptı aynı dönemde İBB Silivri'ye. Oysa geride bıraktığımız 5 yıl boyunca arkadaşlar mızıkacılık yaptı, Ağustos böceği gibi çalışmayarak sadece 5 festival ile 5 meydan yaptı. 45 Milyon da gayrimenkul sattı. Biz yer satışına karşı değiliz ama ne yaptın o paraları ona bakarız! Haberleşme ve ağırlama giderlerine milyonlar harcadıysan hesabını sorarız. 1 Milyon haberleşme gideri görünüyor Silivri Belediyesinin bütçesinde. Sen telefonla konuşmaktan başka bir şey yapmadın mı arkadaş!? Milyonlarca ağırlama gideri dışişleri bakanlığı mısın!? 135 Milyona dayanmış Silivri Belediyesinin borcu. Hiç bir şey yapmadan bu kadar borcu nerede yaptın?
Atatürk'e sarılıyor… Mecliste İstiklal marşını yarıda kesiyor, bu adamı idama götürür. 10 Kasım'da Bulgaristan'da makinaların başında uyuyup kaldın Atatürk seni Bodrum'a kadar kovalar oradan da denize atar.
Atatürkçü benim onun memleketi Selanik'ten geldim. Onun düşüncelerini her adımda hayata geçiriyorum."
Son beş yılda Büyük Kılıçlı'ya İBB tarafından yapılan hizmetleri aktaran Sert, "Özcan Işıklar yapmadı ama biz yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz" dedi.
"METRO DA ÜNİVERSİTE DE 5 YIL İÇİNDE GELECEK”
Silivri projelerini anlatarak konuşmasını sürdüren Sert, "Bazı gazeteci arkadaşlar inanmıyor ama metro gelecek Silivri'ye. Bizim yaptıklarımız ve yapacaklarımıza birilerinin hayali bile yetmez.
Gümüşyaka ve Alipaşa'ya İstanbul Üniversitesi gelecek" şeklinde açıklamalarını sürdürdü. Engelliler Merkezi, semt konakları, imar planları ile ilgili sıkıntıların çözümüne yönelik değerlendirme ve vaatlerini Büyük Kılıçlılara aktaran Sert, yerel seçimlerde destek vermelerinin önemine de işaret etti.
"SİLİVRİ DAHA FAZLA DEDİKODU İLE YÖNETİLEMEZ!”
"Belediyecilik birikimimi Silivri'de ustalık dönemimde kullanmak istiyorum" diyen Sert, şöyle konuştu: "Silivri'nin kıymetini bilelim. Buranın ustası Tahir Sert olacak. Planlar çok ciddi bir sıkıntı ve tamamen mevcut yönetimin beceriksizliğinden çıkmadı. Işıklar tarihçidir zaten plandan anlamaz ama tarihçiliği de ancak geri kalmışlığın tarihini yazmaya kadar. Planlar ile ilgili onlarca toplantı yapıldı. Planlar çıktıktan sonra "Biz bu planları görmedik" diyebilen bir zihniyet. Bu kadar ucuzluk olabilir mi? Silivri daha fazla dedikodu ile yönetilemez. Özcan Bey bulunduğu konumu taşıyamadı, nasıl bir makamda oturduğunun farkında değil. "Ben bu planları içime sindiremedim" dese geri çekerdik. Planları sermaye yapması ucuz bir siyaset. İstemesini bilirsen alırsın bir şeyi.
Festivalleri biz geldiğimizde de yapmayı sürdüreceğiz ama daha kaliteli ve nitelikli biçimde. Bölgemizin mimari özelliklerine göre örnek proje desteklerimizi de vatandaşa imkan olarak sunacağız.
"BENİ BAĞRINIZA BASIN, SİLİVRİ KAZANSIN”
Biz Silivri'yi uçuracağız. 16 gün sonra çok önemli bir seçim var önünüzde. İçinizden biriyim, belediyeye turnikelerden girmeyeceksiniz ve kapım her zaman size açık olacak. İnsanları adam yerine koymazsanız sizi asla affetmezler. Tahir Sert ile adamlık göreceksiniz. Size hizmetkar olmaya geldim. Başbakan Silivri ile ilgili açık çek verdi. Metro da üniversite de de 5 yılın içinde gelecek. 2004-2009 döneminde 850 Milyon yatırım yapılmış ben gelirsem daha fazlasını yapacağım. Söz verdiğim hizmetleri katlayacağım. Çünkü Silivri, Avrupa'ya açılan bir kapı. Avrupa'ya Silivri'den mesaj verebilirsiniz. Başbakan bundan Silivri'ye çok önem veriyor, Topbaş'ın Silivri sevgisini zaten biliyorsunuz. Beni bağrınıza basın Silivri kazansın!"
"ARADIĞINIZ KAN TAHİR SERT”
Siyasete girdikten sonra mal varlığının 5/4 'nü kaybettiğini söyleyen Sert, maddiyattan ziyade manevi ve aile zenginliğiyle övündüğünü anlattı. "Aradığınız kan Tahir Sert" diyerek AK Parti için oy isterken, "Siyasi tercihlerinizi bu seçimde bir kenara koyun. Bu ülkeyi çocuklarımıza bırakacağız. Vaat ettiğim projelerin üç katını yapacağım. Tahir Sert için oy isteyin asla pişman olmayacaksınız. Çobanlıktan gelen birinin neler yapacağını görsünler. Büyük Kılıçlı'da sandıkları patlatın ki ben de sizler için destek isterken Başbakanım, İBB başkanımdan istediğiniz her şeyi alayım.
Size gönlümü açıyorum, beni bağrınıza basın, sahip çıkın" dedi.
Toplantı bitiminde Tahir Sert, kendisini dinlemeye gelenlerle kapıda tek tek tokalaşarak, teşekkür ederek vedalaştı.
Sevginar UYGUN






