Sel alarmında belediye ekipleri görev başında

Sel alarmında belediye ekipleri görev başında

18.07.2017 15:44:34

İstanbul'u etkisi altına alan sağanak yağmur, Silivri'nin mahallelerinde de etkili oldu. Silivri Belediyesi'ne bağlı tüm ekipleri harekete geçiren Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, risk taşıyan bölgelerde önlemler alarak selzedelere sahip çıktı.

Dün akşam saatlerinden itibaren İstanbul'da etkisini gösteren şiddetli yağışlar, Silivri'nin mahallelerinde hasara yol açtı. Silivri Gümüşyaka Mahallesi'nde Damlıca Deresi'nin taşması sonucu bölgede bulunan yaklaşık 300 yazlık ev sular altında kalırken, bölge sakinlerinde su baskınlarından botlarla kurtarıldı.

IŞIKLAR: EKİPLERİN KOORDİNESİYLE TAHLİYE VE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ SÜRÜYOR

Bölgede incelemelerde bulunan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, evleri sular altında kalan mağdur vatandaşları ziyaret etti. Işıklar, şu açıklamalarda bulundu: “Gümüşyaka, Değirmenköy ve Çanta Mahallelerimiz olmak üzere üç bölgemiz yağışlardan etkilendi, su baskınları yaşandı. Biz 2009 yılında bir sel yaşadık, bunun vahametini biliyoruz Silivri merkezde bir sıkıntı yok. Maalesef burada yol yeni yapıldı. Buradaki ihmalin yarattığı bir sel.  2009 yılında yaşadığımız gibi büyük bir sel felaketi şuanda mevcut değil, bölgemizde her şey kontrol altında. Sadece Gümüşyaka ve Çanta Mahallelerimizde ciddi olarak bu sorunu yaşadık. Geçmişte yapılan benzer hatalardan dolayı bu seli yaşıyoruz. Şimdi menfezlerde tüm ekiplerin koordinesiyle tahliye ve temizlik çalışmaları aralıksız devam ediyor. Büyükşehir Belediyemiz, itfaiye araçlarımız, Silivri Belediyesi'nin araçları, Jandarma, Emniyet hepsi teyakkuz durumda. Şuana kadar aldığımız ihbarlarda mahsur kalan hemşerilerimizi evlerinden, yollardan kurtarıyoruz. Onları güvenli bir yerlere alacağız. Bu süreçte çalışmalar bitene kadarda araçlar, ekiplerimiz görev başında olacaklar. Yaşanmışlıklar için geçmiş olsun diyorum vatandaşlarımıza. Gümüşyaka bölgesinde 200-300 ev hasar görmüş durumda. Çanta, Çağdaşkent bölgesinde ve Değirmenköy'de de hasar almış bölgelerimiz var. Sayın Kaymakamımız en başından beri çalışmaları yakından takip ediyor, kendisiyle sürekli iletişim halindeyiz. Mağduriyetin önlenmesi konusunda oluşturulacak komisyonla hasar tespit çalışmaları en kısa sürede başlayacaktır. Bu mağduriyetin giderilmesi konusunda gerek Kaymakamlık, gerek Belediye, gerekse Büyükşehir Belediyemizle bu çalışmaları beraber yürüteceğiz.”

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki Silivri Belediyesi hayat kurtardı
Sonraki » Mutluluklar

YORUM YAP