Özer: Çiftçimize hak ettiği değer verilmeli

Özer: Çiftçimize hak ettiği değer verilmeli

14.05.2021 07:35:52


14 Mayıs Dünya Çiftçi Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Silivri Ziraat Odası Başkanı Sabri Özer, “Önünü görmekte zorlanan üreticilerimize hak ettiği değer verilmeli, çiftçilerimizin morali yükseltilmeli ve kamu yönetimine olan güveni tazelenmelidir” dedi.
14 Mayıs 1946 Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyonu'nun kuruluş tarihidir. Bu kuruluşun kısa adı İFAB' tır. Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyonu'nun kuruluş günü olan 14 Mayıs yalnız bizde değil kuruluşa üye bütün ülkelerde Dünya Çiftçiler Günü olarak kutlanmaktadır.
Salgın şartları ve ilçemizde Atatürk Büstümüzün tamiratı dolayısıyla çelenk sunumunu bu yıl gerçekleştiremeyeceklerini belirten Silivri Ziraat Odası Başkanı Sabri Özer bir mesajla günün önem ve anlamına işaret etti. “Elinin değdiği her şeyi güzelleştiren, emeğini üretime geçiren çiftçilerimizin Dünya Çiftçiler Günü kutlu olsun” diyen Özer, “Emekleriyle toprağı yoğuran çiftçilerimize çalışmalarında kolaylıklar, hasatlarında bolluk ve bereket diliyoruz. Çabalarının karşılığını aldıkları, icra ettikleri bu kutsal işi daha iyi şartlar ve büyük desteklerle sürdürmelerini temenni ediyorum. Tarım yoksa gelecek yok. Bu olgunun önemi ve bilinciyle tarıma destek veren herkese teşekkür ediyor, dokundukları her şeye değer katan çiftçilerimiz için aydınlık yarınlar temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.
ÖZER: TARIMSAL ÜRETİM SEFERBERLİĞİ İLAN EDİLMELİ
Özer, tarım arazilerimizi korunması, tarım arazilerimizde üretim miktarı artışı, ürün çeşitliliği, üretim sürekliliğini sağlayacak somut destekler ile “Tarımsal Üretim Seferberliği” ilan edilmesinin gerekliliğini vurguladı. Tarımda girdi maliyetlerinin düşürülmesi, ucuz kredi olanakları oluşturulması, artırılacak ürün ve girdi desteklerinin üretime ve üretene verilmesi gerektiğinin altını çizdi. Ar-Ge çalışmalarına ciddi yatırım yapılarak yerli girdi ve teknoloji üretimine yönelik çalışmaların hızlandırılması ihtiyacına dikkat çeken Özer, tarımsal hammadde ve ürün dışalımının kısıtlanması gerektiği, dışsatım olanaklarında artış gerektiğine işaret etti.
“KOOPERATİFÇİLİK DESTEKLENMELİ”
“Kooperatifçilik desteklenmeli” diyen Özer, “Kırsal alanları geliştirecek, ülkemiz gerçeği olan küçük aile işletmeciliğini destekleyecek, çiftçilerimizin refah düzeyini artırma kadar sosyal hayatın daha fazla içinde yer almasını sağlayacak önlemler alınmalıdır. Belki de en önemlisi tüm tüketicileri fedakarca doyurmasına karşın önünü görmekte zorlanan üreticilerimize hak ettiği değer verilmeli, çiftçilerimizin morali yükseltilmeli ve kamu yönetimine olan güveni tazelenmelidir” diyerek açıklamalarını tamamladı.

YORUM YAP