ÖSYM’den duyurular

ÖSYM’den duyurular

30.09.2016 10:36:16

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından birçok sınav hakkında duyuru yapıldı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi, yaptığı duyurularla KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavı, ALES, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Sözleşmeli Pozisyonlarına Yerleştirme İşlemleri ve Mühendislik Tamamlama hakkında bilgi verdi. Duyurular şu şekilde;

2016-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavı(2016 KPSS-ÖABT):Branş Bazında Sıralamalar
“2016 KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavına (2016 KPSS-ÖABT) katılan adayların sınav sonuçlarına göre branş bazında sıralamaları, ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine yansıtılmıştır. Adaylar, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile branş bazında sıralamalarını öğrenebileceklerdir.
Branş bazında sıralamalar, adayları bilgilendirme amacıyla oluşturulmuş; kendileri ile aynı alanda sınava giren diğer adaylar arasında kendi başarı durumlarını değerlendirmelerine imkân veren bir hizmettir.
Branş sıralamaları, adayların YÖKSİS'de kayıtlı güncel eğitim bilgilerine göre yapılmıştır.
Görüntülenen sayfa belge niteliği taşımaz. Her türlü değerlendirmede ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgiler esas alınır.

2016 ALES Sonbahar Dönemi Başvuruları
2016 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2016-ALES Sonbahar Dönemi) Sonbahar Dönemi Sınavı, 18 Aralık 2016 tarihinde 81 il merkezi ile Bişkek'te (Kırgızistan) uygulanacaktır. Sınav saat 09.30'da başlayacak ve cevaplama süresi 180 dakika (3 saat) olacaktır.
Sınava başvurular, 27 Eylül - 10 Ekim 2016 tarihleri arasında yapılacaktır. Sınava başvurmak isteyen adaylar için Kılavuz ile Aday Başvuru Formu başvuru tarihleri içinde ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinde yer alacaktır.
Kılavuzda; başvuru, sınav, değerlendirme ile ilgili ayrıntılı bilgiler yer almakta olup Ek'te yer alan Kılavuzun başvuru öncesi dikkatle incelenmesi gerekmektedir.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Sözleşmeli Pozisyonlarına Yerleştirme İşlemleri (KPSS-2016/5):Yerleştirme Sonuçlarının Açıklanması
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre istihdam istihdam edeceği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı KPSS-2016/5 Tercih Kılavuzunda yer alan sözleşmeli pozisyonlarına yerleştirme işlemleri tamamlanmış olup yerleştirme sonuçları 27 Eylül 2016 günü saat 15.10'dan itibaren ÖSYM'nin https://sonuc. osym.gov.tr internet adresinden açıklanacaktır. Adaylar yerleştirme sonuçlarını belirtilen internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir.

2016-Mühendislik Tamamlama: Tercihlerin Alınması
2016 Teknik Öğretmenler İçin Mühendislik Tamamlama Programları Giriş Sınavı(2016-Mühendislik Tamamlama) sonuçlarına göre yapılacak yerleştirme işlemi için adaylardan tercih işlemleri, 28 Eylül 2016 tarihinde başlayacak, 4 Ekim 2016 tarihinde sona erecektir. Adaylar, tercihlerini bireysel olarak İnternet aracılığıyla elektronik ortamda yapacaklardır.
• 1 Ağustos 2016 tarihinde yapılan sınavda, 100 tam puan üzerinden 50 veya daha fazla puan alanlar seçme ve yerleştirme işlemine alınacaktır. Sınava başvuran ancak, 15 Temmuz 2016 tarihi itibarıyla mezun durumda olmayan adaylar tercih yapamazlar.
Adayların tercihlerini yapmadan önce Ek'te yer alan Kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir. Adaylara saygıyla duyurulur.”
Haber Merkezi

YORUM YAP