Ortaöğretime Uyum Programı uygulanacak

Ortaöğretime Uyum Programı uygulanacak

14.09.2017 13:38:54

Milli Eğitim Bakanlığınca Ortaöğretime Uyum Programı'nın kurumlarında 2017-2018 eğitim-öğretim yılı başlangıcında uygulanacağı duyuruldu.

Milli Eğitim Bakanlığı, ortaöğretime başlayan öğrencilere yönelik Uyum Programı'nın eğitim-öğretim yılı başlangıcında uygulanacağını şu açıklamayla duyurdu: “Ortaöğretim kurumlarında eğitim öğretime başlayan hazırlık ve 9 uncu sınıf öğrencileri ile pansiyonda kalan öğrencilerin; öğrenim görecekleri okul hakkında bilgilendirilmesi, akademik ve mesleki gelişimlerinin desteklenmesi, öğrencilere yeni girdikleri eğitim ortamına kısa sürede uyum sağlamalarına katkıda bulunacak becerilerin kazandırılması ve koruyucu bir eğitim ortamının oluşturulması amaçlarıyla Bakanlığımız ve UNICEF işbirliğinde Ortaöğretime Uyum Programı Uygulama Kılavuzu geliştirilmiştir. Ortaöğretime Uyum Programı okullarda; okul yöneticileri ve rehber öğretmeni koordinasyonunda, hazırlık, 9. sınıf rehber öğretmenleri ve belletici öğretmenler tarafından, branş öğretmenlerinin de desteği ile 2017-2018 eğitim öğretim yılı başlangıcında uygulanacaktır.
Ortaöğretime Uyum Programı uygulanmadan önce, Ortaöğretime Uyum Programı Tanıtım Videosu okul yöneticileri ve öğretmenler tarafından izlenmelidir.
Ortaöğretime Uyum Programı kapsamında hazırlanan set içerisinde Uyum Etkinliklerinin yanı sıra Mevzuat ile Gençlerde Hijyen ve Cilt Sağlığı, Beslenme ve İlk Yardım El Kitabı da bulunmaktadır. Web sitemiz üzerinden paylaşılan söz konusu dokümanlar Genel Müdürlüğümüze bağlı tüm okullara basılı olarak da gönderilmiştir. Video ve Dokümanlar; Ortaöğretime Uyum Programı Uygulama Kılavuzu Uyum Etkinlikleri, Mevzuat, Gençlerde Hijyen ve Cilt Sağlığı, Beslenme ve İlk Yardım El Kitabı, Ortaöğretime Uyum Programı Tanıtım Videosu.”

Renginar SALİ

YORUM YAP