Öpçin: Kredi Kefalet emin ellerde

Öpçin: Kredi Kefalet emin ellerde

4.04.2016 12:36:51

S.S. Silivri Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi katılımcı açısından oldukça yoğun bir kalabalığa ev sahipliği yaptı. Park Hotel'de kaydedilen Genel Kurula; Silivri Belediyesi Başkan Vekili Bora Balcıoğlu, Başkan Yardımcısı Mehmet Has, CHP'li Belediye Meclis Üyesi Hakan Sefa, MHP Teşkilat Başkanı Zafer Yalçın, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Silivri Şoförler Odası Başkanı Recep Akıncı, Silivri Yeni Sanayi Sitesi Başkanı Ercan Çalışkan, Silivri Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Şaban Erdan, Silivri Kamyoncular Motorlu Taşıcılar Kooperatif Başkanı Sebahattin Anıl, İstanbul Bölge Birliği Başkanı Temel Çoruh, Taksiciler EKK Başkanı Mustafa Silahyürekli, Büyükçekmece EKK Başkanı Necmettin Ereke, Çatalca EKK Başkanı Önder Erbil, Avcılar EKK Başkanı Mehmet Kapusuz, Küçükçekmece EKK Başkanı Mustafa Yorulmaz, Eyüp EKK Başkanı Sadi Nayır, Yenibosna EKK Başkanı Zeki Bakır, Kağıthane EKK Başkanı Bülent Kasapoğlu, Bakırköy EKK Başkanı Vezir Başokur, Dudullu EKK Başkanı Zehni Teke, Arnavutköy EKK Başkanı Recep Uzuntaş, Çerkezköy EKK Başkanı Muzaffer Yaztepe, Çatalca Şoförler Odası Başkanı Sacit Şık ile kooperatif üyesi esnaf ve sanatkarlar katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından tüm yasal gerekliliklerin yerine getirilmesiyle genel kurul açıldı.

ÖPÇİN: ORTAKLARIM ENDİŞE ETMESİN KREDİ KEFALET EMİN ELLERDE
Kooperatife üye olan esnaf ve sanatkarların mesleki faaliyetlerini rahatça icra edebilmeleri için yoğun çaba harcadıklarını söyleyen Silivri Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Sebahattin Öpçin, şunları kaydetti: “Sayın kaymakamım, belediye başkan vekilim, İstanbul bölge birliği başkanım, bakanlık temsilcim, sevgili kooperatif başkanı arkadaşlarım, çok kıymetli kooperatif ortakları, basınımızın güzide temsilcileri kooperatifimizin 2015 Yılı Olağan Genel Toplantısına hepiniz hoş geldiniz. Genel kurulumuzun tüm esnaf ve sanatkar camiasına hayırlar ve bereketler getirmesini diliyorum. Değerli ortaklarım daha önceki yıllarda olduğu gibi geçen yılda huzurlarınızda bir sloganım vardı o sloganımı yine yineliyorum ortaklarım endişe etmesinler kredi kefalet emin ellerde, sizlere verdiğimiz sözleri yerine getirmenin huzuruyla 1 yıl sonra tekrar karşınızdayız.

“KARA GÜN DOSTUYUZ”
Ahi kültüründen aldığımız edep ve terbiye ile ortaklarımıza hizmet etmek, sorunlarını çözmek, sizleri desteklemek, esnafımızı ayakta tutabilmek için çalışıyor ve bu uğurda mesai harcıyoruz. Esnaf ve sanatkarlar kredi kefalet kooperatifleri esnafımızın yaşam kaynağı ve kara gün dostu bir kuruluştur. Esnafımız ne zaman başı sıkışsa ona ödeme gücü nispetinde taban ve tavan limitlerle kredi veren bir kuruluştur.


“405 ESNAF VE SANATKARA 22.568.500,00 TL KREDİ VERMİŞ OLMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ”
Kooperatifimiz 2015 yılında yönetim kurulu arkadaşlarım ve değerli personelimizle titiz çalışmalar neticesinde merkez ve mahallelerimizde faaliyet gösteren 405 esnaf ve sanatkarımıza 22.568.500,00 TL kredi dağıtmış bulunmaktayız. Halk Bankasında kooperatif kefaleti ile 2015 yılı dahil 4854 esnaf ve sanatkarımıza kredi vermiş olmanın onurunu yaşamaktadır. 2015 yılında birazdan bilançolarımızı takip ederseniz 311.000,00-tl (üç yüz on bir bin) kar elde etmiştir. Kooperatifimiz esnafımızı gelecek yıllarda daha güçlü destekleyecektir çünkü plasmanımız 37 milyon rakamını aşmıştır. Bu vesile ile kooperatifimizin güçlenmesi ve büyümesine katkı sağlayan Merkez Birliğimize, İstanbul Bölge Birliğimize, Sayın Halk Bankası Müdürümüz Ümit Bahçekapılı'ya ve değerli personeline huzurunuzda teşekkür ediyoruz. Şahsım ve yönetim kurulu arkadaşlarıma gösterdiğiniz güvene ve teveccühe teşekkür ederiz, hepinize saygılar sunarız; en güzel günler işlerinizde kar ve bereketler dileriz.”

GELİR-GİDERLERLERE İTİRAZ OLMADI
Öpçin'in konuşmasının ardından Yönetim Kurulu yıllık çalışma ve denetim kurulu raporu, bilanço ve gelir-gider tabloları okundu. Okunan rapor ve hesaplar için ayrı ayrı müzakere edilerek kabul kararı alındı. 2016 yılı tahmini bütçesi görüşülerek karara bağlandı.

BÖLGE BİRLİĞİ TEMSİLCİLİKLERİ BELİRLENDİ
Bölge Birliği Temsilciliklerinin üç yıl süre ile seçimi yapıldı. Gelen tek listedeki isimler başka bir teklif olmadığı için kabul edildi. Asil Üyeliklere; Sabahattin Öpçin, Gençay Kurd ve Ali Yaşar Dülgeroğlu; Yedek Üyeliklere Şenoğlu Türkyılmaz, Ramazan Özmert, Çetin Yalın isimleri seçildi.

İCRAYA VERİLME SÜRESİNE UZATMA KARARI VERİLDİ
Kooperatif Anasözleşmesinin, “Vadesinde Ödenmeyen Borçların Masrafları Ve Uygulanacak Gecikme Faizi” başlıklı 66. maddesi gereği kredi borcu kooperatif takibine intikal eden ortaklar hakkında en geç bir ay içerisinde icra takibi başlatılması hükmünün uygulanmasında yaşanan sorunların giderilmesi için icraya verilme süresinin 90 gün olacak şekilde yeniden düzenlenmesi ve değiştirilmesi oylamaya sonucunda oybirliğiyle kabul edildi.
Dilek ve temenniler gündem maddesine geçmeden önce kürsüye davet edilen Silivri Belediyesi Başkan Vekili Bora Balcıoğlu ile Başkan Yardımcısı Mehmet Has birer konuşma yaparak Kredi ve Kefalet Kooperatifine verilen yer sözünün arkasında olduklarını söyledi.


Hazal BAŞARAN

YORUM YAP