Okula Uyum Haftası başladı

Okula Uyum Haftası başladı

14.09.2017 13:36:31

11 Eylül 2017 tarihinde başlayan Okula Uyum Haftası dolayısıyla okul öncesi, ilkokul 1 ve ortaokul 5. Sınıf öğrencileri için ilk okul zili çaldı.

Yeni 2017-2018 eğitim-öğretim yılı, okul öncesi, ilkokul 1 ve ortaokul 5. Sınıf öğrencileri için Okula Uyum Haftası dolayısıyla Pazartesi günü başladı. İlçemiz öğrencileri de velileri eşliğinde okullarını doldurdu.
11-15 Eylül 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek ve bu haftada Milli Eğitim Bakanlığınca hazırlanan uygulama kılavuzuna göre çocuğun gözüyle bakılacak ve sesi olacak etkinlikler düzenlenecek.

ÇOCUK-AİLE-ÖĞRETMEN TANIŞMA ETKİNLİKLERİ
Okula Uyum Haftası uygulama kılavuzu hakkında Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama şu şekilde: “Uyum programı kapsamında yeni okullarına gelen öğrencilerin daha kolay uyum sağlamaları amacıyla okullarda çocuk-aile-öğretmen tanışma etkinlikleri, okul ile eğitim ortamını tanıma ve arkadaşlarıyla oyun oynayarak kaynaşmaya yönelik etkinlikler gerçekleştirilecektir.

“KILAVUZ AYNI ZAMANDA ÇOCUKLARIN DA SESİ OLACAK”
Okula Uyum Haftası kapsamında okul öncesi, ilkokul 1 ve ortaokul 5. sınıf öğrencilerinin okula uyumlarının sağlanması sürecinde yer alan yönetici ve öğretmenlere yol göstermek amacıyla kılavuz hazırlandı. Bütün eğitim kademelerine başlangıçta öğrencilerimizin yüksek yararını gözetmek, sosyal ve duygusal olarak onlara destek olmak amacıyla hazırlanan kılavuz aynı zamanda çocukların da sesi olmuştur.
İlgili kılavuz bir çocuğun ağzından uyum sürecinin genel amaçlarını, temel ilkelerini ve bu süreçte yöneticilerden, öğretmenlerden ve ailelerden beklenenleri dile getirmektedir. Uyum haftasında “Sevgili Yöneticim”, “Sevgili Öğretmenim” ve “Sevgili Ailem” başlıklarıyla yapılması gerekli olanlar ile dikkat edilmesi gerekli görülen hususlar bir çocuğun kendi ağzından çıkan cümlelerle kılavuzda yer almış olup 07.09.2017 tarih ve 13229961 sayılı yazımız ile okullarımıza ulaştırılmıştır.
“Okullarımızın Zilini Mutluluğa Çalalım” başlığıyla başlayan kılavuz uyum haftasından beklentilerin neticelendirildiği “Çocuğunuzdan Mektup Var” başlığıyla son bulmaktadır.
Kılavuzda ayrıca yönetici ile öğretmenlerin yararlanabileceği program ve etkinlik örneklerine ve temel eğitimde gerçekleştirilen program güncelleme, yeni kitap yazımı, yabancı dil ağırlıklı eğitim uygulaması gibi yeniliklere de yer verilmiştir.”

Renginar SALİ

YORUM YAP