“Öğretmenlerimiz sayesinde Cumhuriyet değerlerini geleceğe taşıyoruz”

“Öğretmenlerimiz sayesinde Cumhuriyet değerlerini geleceğe taşıyoruz”

25.11.2022 12:20:03

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla açıklamada bulundu.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında şu ifadelerine yer verdi: “ 24 Kasım 1928 Laik Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, "Millet Mektepleri Başöğretmenliğini” kabul ederek “fikri, vicdanı ve irfanı hür kuşaklar” yetiştirilmesine önderlik etti.
“ÖĞRETMENLERİMİZ
SAYESİNDE CUMHURİYET DEĞERLERİNİ GELECEĞE TAŞIYORUZ”
Bugün, Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün açtığı yolda emin adımlarla ilerliyor; her çocuğun rüyası, bizleri ve çağdaş gençleri yetiştiren öğretmenlerimiz sayesinde 33 yıldır Cumhuriyet değerlerimizi geleceğe taşıyoruz.
Değerli öğretmenlerimiz, bugün sizin gününüz!
Yılda bir kez sizin için yazılan cümlelerin, dile getirilen teşekkürlerin ya da yeniden verilen sözlerin yeterli olmayacağını biliyoruz ancak mesleğinizi, ülkülerinizi, emeklerinizi ve fedakârlıklarınızı önemsizleştirmeye çalışan her fikrin karşında durmaktan, önünüzde duran her engelle mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz.
“ÇAĞDAŞ EĞİTİM ÇALIŞMALARIMIZA HEP BİRLİKTE DEVAM EDİYORUZ”
Bu yıl sizlerle birlikte Öğretmenler Günü her zamankinden daha anlamlı bizim için…
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği olarak bir asırlık Cumhuriyetimizden aldığımız güçle 24 Kasım Öğretmenler Gününde, öğretmenlerimize yapılan haksızlıklara karşı mücadelemizi sürdürüyor ve çağdaş eğitim çalışmalarımıza hep birlikte devam ediyoruz.
Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün “Geleceğin güvencesi sağlam temellere dayalı bir eğitime, eğitim ise öğretmene dayalıdır.” sözüyle çağdaş geleceğe yön veren öğretmenlerimize minnettarlığımızı yineliyoruz. Aynı zamanda unutulmaz Genel Başkanımız Prof. Dr. Türkân Saylan'ın “Çocuklarınıza öncelikle insanların eşitliğini, hak ve ödevleri olduğunu öğretin. Fırsat eşitliğini içten benimseyen ve ileriye umutla bakan yeni kuşakları yetiştirecek olan sizlersiniz.” sözüyle çocuklarımızın, gençlerimizin ve hepimizin üzerinde izi olan tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.
“ÇAĞDAŞ EĞİTİM YOLUYLA ÇAĞDAŞ İNSAN VE TOPLUMA ULAŞMAK İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Laik Cumhuriyet değerlerimizi hep birlikte korumaya, her zaman yanınızda durmaya ve Atatürk devrim ve ilkeleri ışığında; çağdaş eğitim yoluyla çağdaş insan ve topluma ulaşmak için çalışmaya devam edeceğiz.
24 Kasım Öğretmenler Gününüz kutlu olsun!”
Seda ŞİMŞEK

YORUM YAP