Muhtarlarlar Topbaş’la iftarda buluştu

Muhtarlarlar Topbaş’la iftarda buluştu

19.06.2017 11:32:46

Silivri Muhtarlar Ömer Ercan Başkanlığında İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın iftar davetine katıldılar. İftarda muhtarlara hitap eden Topbaş, kendilerinin de muhtarlar gibi büyük gayretle çalışarak İstanbullulara hizmet ettiğini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İBB Muhtarlar Müdürlüğü'nün Maltepe sahilinde düzenlediği iftarda şehir genelindeki muhtarlar ve aileleriyle bir araya geldi. İftara İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı ile İstanbul'daki muhtarlar ve aileleri katıldı.
İftar sonrasında muhtarlara hitap eden Ramazan-ı Şerif'in hayır, bereket ve kardeşlik anlamına geldiğini belirterek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerinin iftar ve programlarla Ramazan ayının manevi havasını yaşattığını söyledi.
“Her sofraya otururken her yudumu suyu içerken açlık içinde yaşayan insanları da düşünmek zorundayız” ifadesini kullanan Kadir Topbaş, muhtarların büyük gayretle çalışarak İstanbullulara hizmet ettiğini bildiğini dile getirdi. Kendilerinin de aynı duygularla İstanbul'a hizmet etmeye gayret gösterdiğini ifade eden Başkan Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü; “15 Temmuz'da kendi hayatını hiçe sayarak net bir duruş sergileyen bir muhtarımızla dünyaya millet ne olmak ne dek onu gösterdik. 15 Temmuz bizi hem birbirimize hem Allah'a daha çok yaklaştı. Tüm şehitlerimize rahmet, gazilerimize sağlık, sıhhat ve afiyet diliyoruz. Ülkemizin geleceği için insan onurunu yaşatmak ve ülkemizin geleceğini birlikte hazırlamak zorundayız.”
Kurumsal taassup göstermeden İstanbul'da ne gerekiyorsa o hizmeti yaptıklarını vurgulayan Topbaş, muhtarlardan gelen aileleriyle birlikte kamp yapma talebini Ramazan ayından hemen sonra başlatacaklarını müjdeledi.
Muhtarlara dağıtılan tabletler ve özel yazılımla İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne anında ulaşma imkanına kavuştuğunu hatırlatan Topbaş, Vatan Caddesi'ndeki muhtarlar evinin tamamlanmak üzere olduğunu kaydetti.
Güçleri yettiğince muhtarlık binaları da yapmaya devam edeceklerini belirten Topbaş, Yenikapı Etkinlik Alanı ve Maltepe Sahili'nin de Ramazan ayı ile diğer her türlü etkinliklerde İstanbulluların hizmetinde olduğunu söyledi.

YORUM YAP