Muharrem Eren’den plan değişikliği teklifi

Muharrem Eren’den plan değişikliği teklifi

31.07.2017 10:33:47

Fener Köyü Muhtarı Muharrem Eren, orman köyüyken mahalleye dönüşen yerler için Silivri Belediyesine başvurarak imar planı değişikliği talebinde bulundu.

Fener Köyü Muhtarı Muharrem Eren, 21 Temmuz 2017 tarihinde Silivri Belediyesine verdiği dilekçe ile ilçemiz dâhilinde bulunan ve orman köyü iken mahalle statüsüne dönüşen Kadıköy, Akören, Bekirli, Kurfallı, Fener, Büyüksinekli, Küçüksinekli, Danamandıra, Sayalar, Çayırdere, Beyciler, Çeltik, Seymen, Büyükkılıçlı, Küçükkılıçlı, Yolçatı, Gazitepe Mahallelerinde köy yerleşik alanı içinde yapı yüksekliğinin 12 m. ve 4 kat ve bunun yanı sıra yerleşik alan dışında kalan alanlarda ise yapılaşmanın %10 olacak şekilde düzenlenmesini talep etti.

TEKLİF DETAYLICA İNCELENMESİ İÇİN BÜYÜKŞEHİRE İLETİLDİ
Söz konusu talep 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planına yönelik bir düzenlemeyi gerektirmekte olup 5216 sayılı yasanın 7/b maddesi 1/5000 ile 1/25000 ölçek arası her ölçekteki Nazım İmar Planını yapmak, yaptırmak ve onaylayarak uygulamak İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkisinde olduğundan dolayı Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Has, dilekçe yazısını değerlendirilmesi ve geri bildirim sağlanması amacıyla Büyükşehirin İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı Planlama Müdürlüğüne gönderdi. Sosyal medya mecrasında heyecanını takipçileriyle paylaşan Eren, daha önce köy statüsündeyken mahalleye dönüşen yerleşim yerleri için dilekçe sonucunun hayırlı olması temennisinde bulundu.

Haber MERKEZİ

YORUM YAP