“Meydanın kiralanması söz konusu olamaz”

“Meydanın kiralanması söz konusu olamaz”

22.08.2016 11:27:19

Ortaköy Spor Kulübü, meydan kiralaması ile ilgili iddialara yazılı yaptığı açıklamayla cevap verdi.

Ortaköy Spor Kulübü tarafından yapılan kamuoyu duyurusu şöyle: “Ortaköy'deki meydanımızın spor kulübümüzce kiralanmasıyla ilgili çıkan haberler, kulübümüzü ve camiamızı fazlasıyla üzmüştür. Ortak kullanma, buluşma, sevinç ve kederimizin paylaşma alanımız olan meydanımızın kulübümüzce kiralanması mümkün olmadığı gibi, bu durumu halkımıza yapılmış saygısızlık hatta haksızlık görürüz.


“HİZMET KARŞIĞI BEDEL ALINMAKTADIR VE OKUL AİLE BİRLİĞİ İLE PAYLAŞILMAKTADIR”
Bu meydan kullanım hakkı spor kulübümüze verilen salonun hemen önündedir. Kulüp yönetimiyle irtibata geçilmesi durumunda sandalye, ışıklandırma, temizlik gibi kulübümüzce düğün yapacak kişiyle hizmet vermektedir. Bu hizmetin karşılığında 500 TL bedel alınmaktadır. Yani anlaşıldığı gibi bu bir “hizmet” bedelidir. Kullanılan sandalyelerin de Okul Aile Birliği'ne katkı sağlaması açısından “aile birliğinin” demirbaşı olan sandalyeler kullanılmaktadır. Bu 500 TL'lik hizmet bedeli, Okul Aile Birliği ile paylaşılmaktadır.

“ MEYDANI PEŞKEŞ ÇEKMEKAKIL DIŞI BİR TUTUMDUR”
Ayrıca kulübümüzle irtibata geçilmesi durumunda o tarihte meydanda düğün yapan kişi 500 TL hizmet bedeli ödediğinde, salonumuzda başka birine kiralanmamaktadır. Önceden belirlenen düğünün hava muhalefetinden doğacak yağmur rüzgâr gibi durumlarda, düğün yapan kişinin mağduriyet yaşamaması açısından salonun kullanılmasına izin verilmektedir. Planlanan saatte düğün yapan düğün sahibinin salonda emrinde olacaktır. Kulübümüzce sunulan bu hizmetlerden yararlanmak elbette ki kişinin kendi inisiyatifindedir. İstiyorsa kendi adına meydanımızda düğün yapabilir; örnekleri de vardır. Bu güzel meydanı herhangi bir şahsa ve kuruma özel olarak vermek, ayrıcalık tanımak, peşkeş çekmek akıl, vicdan dışı bir tutumdur. Dolayısıyla meydan halkımıza mal olmuş, değerli halkımızın umut, sevinç ve özlemini yansıtan en özel, en güzel buluşma, birleşme yerimizdir.

“PROGRAMIMIZ HEM HALKIMIZA HEM KÜLTÜRÜMÜZE YARAR SAĞLAMAKTA”
Ortaköy Spor Kulübü Yönetimi meydan ahenk ve kültürünün halkın birliği, beraberliği demek olduğunu bilir, buna özen gösterir. Basit ve küçük hesaplarla uğraşmayacak ölçüde ve değerde bir algı ve anlayış yansıtma kötü niyet göstergesidir. Belirtiğimiz üzere bizimle irtibata geçildiği zaman, aynı tarihte düğünlerin çakışmaması, hava muhalefeti sebebiyle sorun yaşanmaması, yaşanabilecek durumlarda ise düğünün yarıda kalmadan kapalı bir mekanda yapılma seçeneğinin de bulunması, tarafımızca düğün sahiplerine sağladığımız hizmetler arasındadır. Biz O.S.K olarak bu şekilde hem Ortaköy halkına, hem kültürümüze, hem de Okul Aile Birliğimize yarar sağlayacak bir program ve proje uyguladığımızı düşünüyoruz.

“MEYDANIN KİRALANMASI SÖZ KONUSU OLAMAZ”
Tekrar altını çizerek önemle belirtmeliyiz ki meydanın kiralanması söz konusu olamaz, olmayacaktır da. Bu hizmetlerden yararlanmak düğün sahibinin tercihindedir. Ve biz üyelerden oluşan bir kulübüz. Yönetim olarak uyguladığımız bir proje doğru şekilde sorgulanmaya, eleştirilmeye açıktır. Doğru isabetli yapılan eleştirilen, eksiklerimizi görme açısından bize güç vermektedir. Fakat önceki günlerde sosyal medya ve yerel basındaki ağır suçlamalarla yapılan eleştirilen, hem maksadını aşmakta, hem de hizmet veren sosyal kurumları yıpratmakta, zarar vermektedir. Ortaköy Spor Kulübü bu zamana kadar doğru şekilde yönetilmiştir ve yönetilecektir.
Bu vesile ile kulübümüzün devamını sağlayan, dayanağı olan Belediye Başkanımız Özcan Işıklar'a, çok değerli işletmecileri ve değerli halkımıza desteklerinden, özverilerinden dolayı teşekkür ederiz.”
Haber Merkezi

YORUM YAP