Mektebim’den Enerji Forumu

Mektebim’den  Enerji Forumu

16.01.2016 12:03:44

Günümüzde değişen ve gelişen dünyada her geçen gün enerji kullanımı artış gösteriyor. Enerji ihtiyacının karşılanabilmesi için petrol, doğalgaz, kömür ve su gücünden faydalanılarak elde edilen enerji kaynakları kullanılıyor. Artan nüfus, sanayileşme ve toplumların tüketim odaklı olması, enerji kaynaklarının yetersiz kalmasına, alternatif enerji kaynaklarının oluşturulmasına ve enerji türlerine duyulan ihtiyacın her geçen gün artmasına neden oluyor.
Doğal kaynakların hızla tüketilmesi, ülkeleri nükleer enerji kullanımına ve alternatif enerji kaynaklarının daha etkin kullanılması konusunda projeler üretilmesine yönlendiriyor. Enerji kaynakları günlük hayatta birçok farklı alan ve sektör tarafından kullanılıyor. Tıpta teşhis ve tedavi(kanser tedavi cihazları), sanayide kalite kontrol ve ölçüm, besin ve tıbbi ürünlerin dezenfekte edilmesi ve sayamadığımız onlarca alanda başta nükleer enerji ve diğer enerji çeşitleri kullanılıyor. Kaynakların kullanımı ve ihtiyaç duyulan yeni enerji kaynaklarının oluşturulması amacıyla Mektebim Okulları tarafından Enerji Tasarrufu Haftası kapsamında düzenlenen ve Nükleer Enerji'nin ele alınacağı II.Alternatif Enerji Kaynakları Forumu 14 Ocak 2016 Perşembe günü saat 13.30'da Bahçeşehir Kampüsünde gerçekleştiriliyor.
Foruma Dr. Senem Şentürk Lüle (Türkiye Atom Enerjisi Kurumu),Yrd. Doç. Dr. Füsun S. TUT HAKLIDIR (İstanbul Bilgi Üniversitesi, Enerji Sistemleri Mühendisliği) ve M. Sahip Kızıltaş (İstanbul Teknik Üniversitesi Enerji Enstitüsü) konuşmacı olarak katılacak.
Haber Merkezi

YORUM YAP