Mehmetçiklerimize duygu dolu mektuplar yazdılar

Mehmetçiklerimize duygu dolu mektuplar yazdılar

1.12.2023 11:54:48

Eğitim Kampı öğrencileri, Değerler Eğitimi kapsamında, Mehmetçiklerimize duygu dolu mektuplar yazdı.

Bu bir tanıtımdır.
Eğitim Kampı, Yıldız Aydın Zık'ın kurucu müdürlüğünde, Değerler Eğitimi kapsamında, öğrencilerine sorumluluk bilinci ve duyarlılık kazandırmak amacıyla, akademik ağırlıklı eğitim programını projelerle destekliyor. Bu kapsamda öğrencilerden ülkemiz sınırlarında görev yapan Mehmetçiklerimize mektup yazmaları istendi. Öğrenciler, duygu dolu sözlerini satırlara döktü. Yıldız Aydın Zık, bu güzel ve samimi duygular ve vatan sevgisiyle yetişmiş çocukları yetiştiren velilerine de teşekkür mesajları iletti.
Öğrenci ve idare ekibinin yanı sıra kurcu Müdür Yıldız Aydın Kız, Mehmetçiklerimize yazdığı mektubunda şu ifadelerine yer verdi: “Kıymetlilerimiz, size nasıl hitap etsek en doğru olur, diye düşününce bunun ne zor bir soru olduğunu fark ediyor insan. Hem size olan minnetimizi hem de sevgimizi ifade edecek sözcük bulmak; size, layık olduğunuz şekilde seslenebilmek isterken yetersiz kaldığımı hissediyorum.
Lakin kalemi, kelamı aşıp gönülden gelenleri satırlara dökmek niyetindeyim. Sizlere en içten duygularını ifade eden çocuklarımı görünce onların öğretmeni olarak ben de kalemi aldım elime.
“CENNET
VATANIMIZIN DÖRT YANINDA KÖPRÜLER KURMAK”
Geçtiğimiz yıllarda da yine vatan nöbeti bekleyen askerlerimize mektuplar yazmıştık. Memleketin bir ucundan bir ucuna satırlarla selam yollamıştık. Geri dönüşü çok güzel oldu. Morla bulduklarını, mutlu olduklarını yazmışlardı bizlere. Maksadımız tam da buydu zaten. Unutulmadığınızı, isimlerinizi bilemesek de dualarımızda olduğunuzu anlatmaya çalışmak acizane… Köprüler kurmak cennet vatanın dört yanından. Sarsılmaz, yıkılmaz gönül köprüleri kurmak. Yalnız olmadığını hissettirmek 3-5 nöbetindeki kardeşime.
Sevgi fıtratı üzere yaratılmıştır Türk oğlu. Yaratılanı Yaratan'dan ötürü sever, hoş görür. Zira Türk'ü diğer milletlerden ayıran hasletlerdir bunlar. Lakin hoş görüsü; mabedine namahrem el uzatıncaya, toprağına hain adım atıncaya, namusuna mahrem nazarı değinceye kadardır. Yıllardır atasından bunu öğrenmiş, evladına bunu öğretmiştir.
İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy'un dediği gibi: ‘'Yumuşak başlı isem sanmayın uysal bir koyunum/Kesilir belki fakat çekmeye gelmez boynum.''
Çok kıymetli vatan bekçilerimiz; kadını, erkeği, çocuğu, yaşlısıyla yüzyıllardır hür yaşamış ve bu kültürde yetişmiş olan bir milletin –Allah'ın izniyle- bileğini bükmek mümkün değildir.
Hayalden öteye gidemeyecek bu rüya aleminden, gafletten uyanamayanlar bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hayal kırıklığından ötesine uyanamayacaklardır.
İşte bu; dünyaya haykıran, baş kaldıran cümleleri yazarken cesaret aldığımız, güvendiğimiz sizler; bir daha yüceliyorsunuz gözümüzde. Hiçbir sevda kabil değildir ki vatan aşkından ziyade tutuştursun yürekleri.
MİNNET, SEVGİ VE SELAMLAR
Bu vatanın özgürlüğüne baş koymuş, onun aşkıyla yüreğini yakmış kardeşlerim; hepinize sonsuz sevgi, selam ve minnetlerimi iletiyorum. Allah'a emanet olun.” Renginar SALİ

YORUM YAP