Mehmet Akif Ersoy anıldı

Mehmet Akif Ersoy anıldı

28.12.2013 11:44:04
 
 

Toki Cumhuriyet Anadolu Lisesi İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u kabri başında ve okulda düzenlediği programla andı. Vefatının 77. Yıldönümü dolayısıyla gerçekleştirilen programa Silivri Belediye Başkan Vekili Bora Balcıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Kayapınar, Şube Müdürü Yılmaz Kaya, Okul Aile Birliği Başkan ve üyeleri, okul yöneticileri, veli ve öğrenciler katıldı.
Program, Mehmet Akif Ersoy'un anısına düzenlen sergi açılışıyla başladı. Resim Öğretmeni Mustafa Elibol'un yetiştirdiği öğrenciler, kara kalem ve ebru çalışmalarını sergiledi. Protokol üyeleri sergiyi hayırlı olsun dilekleriyle açtı.
Öğrencilerin eserleri arasında Mustafa Kemal Atatürk, Mehmet Akif Ersoy'un yanı sıra Kaymakam Salih Keser, Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Kayapınar'ın kara kalem portreleri yer aldı. Kayapınar, kendisini çizen öğrenciyle tanışarak, kendisini tebrik etti.
Sergi açılışının ardından salona geçildi. Edebiyat Öğretmenleri; Tuğba Cangül ve İlkay Öztürk'ün hazırladığı program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından slayt eşliğinde Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un hayatının anlatımıyla devam etti. Ardından öğrencilerin hazırladığı Ersoy konulu tiyatro sahnelendi. Video gösteriminin ardından söz korosu sahne aldı. İlgi ve büyük bir beğeniyle izlenen programın sonunda Silivri Belediye Başkan Vekili Bora Balcıoğlu söz aldı.

BALCIOĞLU: ERSOY'U BÖYLESİNE GÜZEL VE ANLAMLI PROGRAMLA ANMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ
Balcıoğlu, konuşmasına Mustafa Kemal Atatürk'ün "Gençlik bir ülkenin çok önemli bir gücüdür. Hele ki bilinçli ve sorumluluk sahibi bir gençlik ise o ülkenin umudunu oluşturuyor.” Sözleriyle başladı. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın vekili olarak sizlere sevgi ve saygılarımı sunuyorum. "Bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı!/ Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı/Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır, atanı; /Verme dünyaları alsan da, bu cennet vatanı.” dizeleriyle milli marşımızı var eden ve her resmi programda ay yıldızlı bayrağımızın dalgalanmasıyla göğsümüzü kabartan milli şairimizin Mehmet Akif Ersoy'u böylesine güzel ve anlamlı bir programla anmanın gururunu yaşattıkları için başta Okul Müdürümüz, değerli öğretmenlerimiz ve gençlerimize çok teşekkür ediyorum. Aydınlık yarınlarımızın teminatı olan gençlerimiz olduğu sürece ay yıldızlı bayrağımız göklerden inmez, ezan sesimiz dinmez ve bu vatan asla bölünmez. Bu duygularla milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u bir kez daha rahmet ve şükranla anıyorum.”

KAYAPINAR: ERSOY'U ANARKEN BÜYÜK BİR DUYGU YÜKÜ YAŞIYORUZ
Balcıoğlu'nun ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Kayapınar, söz aldı. Kayapınar, "Gençlerimiz gerçekten çok güzel bir iş çıkardılar. Öğretmenlerini ve kendilerini tebrik ediyorum. Ersoy'u her anma programlarda her zaman vatan ve millet sevgisi gibi büyük bir duygu yükünü yaşıyoruz. Mehmet Akif, 63 yaşamış. Bu yaşta öleceğini hissettiğinde çok mutlu olmuş. Peygamber efendiyle en azından bu şekilde yakalayabildiği için mutlu olacak kadar ince ayarda bir insan. Yaşadığı bu süre içinde hepimiz için ders çıkaracak kareler var. Her yıl kendisini anarken yeni bir şeyler daha öğreniyoruz.
Gençlerimiz de inşallah bu yönde devam edecek. Hiçbir şekilde ülkemizin birliği ve dirliğinin bozulmasına fırsat vermeyiz. Hep birlik ve beraberlik içindeyiz. Bu dünyada yerimizi ve gücümüzü anlamamızı sağlayan, sesimizi duyuran İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u rahmetle anıyoruz.”
Programın ardından konuklar, Yerli Malı Haftası kapsamında sınıfların kurduğu sofraları gezerek yiyeceklerin tadına baktı.
 
 Renginar M.SALİ
  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki Silivrispor basketbol şubesini açıyor
Sonraki »

YORUM YAP